Kordonok nélkül vonulnának

A szombati Tarka magyar! felvonulás szervezői arra kérik a rendőrség illetékeseit, hogy "ne zárjanak bennünket kordonok közé".

A korábban bejelentett ellentüntetés végül elmarad, a szervezők ezért úgy vélik, puszta elővigyázatosságból nincs szükség az "elmúlt időszak rossz emlékeit idéző" kordonokra a menet tervezett útvonalán, az Andrássy út mentén. Ez a megoldás drága, ráadásul esetenként kifejezetten kontraproduktív. A nyári melegfelvonuláskor például a kordonok az agressziót növelték - ahelyett, hogy biztonságot nyújtottak volna a gyülekezési jogukat gyakorlóknak.

A Tarka magyar! állásfoglalása hangsúlyozza: lehet, hogy a rendőrség olyan értesülés birtokában van, ami valóban szükségessé teszi kordonok felállítását. Ez esetben a szervezők azt kérik, hogy osszák meg velük az információt.

Közleményt adott ki a Védegylet is. A civil szervezet üdvözli, hogy a parlamenti pártok vezetői aláírták a Tarka magyar! demonstráció nyilatkozatát, azonban nem hagyhatja szó nélkül, hogy valamennyiüket felelősség terheli a "Magyarországon kialakult elkeseredett és erőszakos légkörért."

Ugyan (legális) ellentüntetés nem lesz, a főváros szombaton sem marad szélsőjobbos rendezvény nélkül. Több honlap is hírül adta ugyanis, hogy a Szabadság téri református templomban (a Hazatérés Templomában) a kora esti órákban - ifjabb Hegedűs Lóránt, Morvai Krisztina és Vona Gábor részvételével - egyebek mellett a "judeobolsevik gyűlöletkeltés és a cionista állam megszálló törekvéseinek megakadályozásáért" tartanak istentiszteletet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.