Magyar Tarka

Minden tiszteletem Orosz Józsefé, de ezt a Tarka Magyar dolgot nem érti, legalábbis azok alapján, amiket hallottam tőle legutóbbi műsorában, amikor már-már könyörgőre fogta Bódis Krisztának, hogy ugyan, hívja már meg a miniszterelnököt a demonstrációra, mert bizony Gyurcsány Ferenc pallosa fogja megvédeni az országot a barna veszedelemtől. Persze nem szó szerint, de akkor is kínos volt, mert minden józan halandó számára világos, miért kellemetlen, ha Gyurcsány Ferenc megpróbál rátelepedni a civilek felvonulására.

Azért bakker, mert ő politikus, s annak sem különösebben sikeres, még akkor sem, ha a másik oldalon sokkal hülyébbek tartózkodnak, s ha időről időre hetykén zsidóznak az önkéntes ávósok a köztereken. A Magyar Szocialista Párt egyik utolsó reménye, hogy valamiféle antifasiszta egységfront élére kapaszkodik, és akkor onnan talán elkerülheti a súlyos vereséget. A civilek azonban - jogosan - azt szeretnék, ha a miniszterelnök kormányozna, míg ők demonstrálnak, ez a normális munkamegosztás. Akit érdekelt, már eddig is megtudta, hogy a szocik nagyon nem szeretik a zavargásokat, köszönjük, felírtuk, nem kell többé megmutatni.

Nem az a kérdés, hogy a reformnyilasok alakítanak-e kormányt legközelebb vagy a szocialisták, hanem az, hogy léteznek-e ebben az országban civilek, akik képesek szót emelni a radikalizálódó utcagyerekek ellen szocialista politikusok hathatós segítsége nélkül.

Léteznek ilyen erők, ezért tehát nem szerencsés a miniszterelnök jelenléte a rendezvényen, mert neki máshol van dolga. Parlamentben, otthon, kormányülésen stb. Ha megjelenik egy rendezvényen, az a rendezvény politikai rendezvény lesz, konkrétan emeszpés, és akkor értelmetlen az egész, mert rendes ember nem vesz részt olyan bulin, ahol politikusok is megjelennek.

Más lenne a helyzet, ha Orbán Viktorral, a katolikus egyház fejével, Semjén Zsolttal, esetleg valamelyik református főnökkel karonfogva kiállnának, és kijelentenék, hogy a magyar politika és a magyar társadalom nem tűri az erőszakot és náci vircsaftot. Addig minden ilyen próbálkozás csak kampány, abból pedig még lesz elég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.