Röviden

Újra napirenden a kisebb parlament

A pártok általánosságban évek óta egyetértenek abban, hogy kisebb parlamentre lenne szükség, de ennek gyakorlati megvalósításában még egyszer sem tudtak megegyezni. Jövő kedden újraindulhat a vita erről az Országgyűlésben, miután az MSZP hosszú idő elteltével megszavazza, hogy napirendre kerüljön az erről szóló fideszes alkotmánymódosító javaslat. Göndör István szocialista frakcióvezető-helyettes tegnap azt mondta: beszélni kell a Ház falai között a kisebb parlamentről, és ki kell derülnie, hogy a Fidesz hangzatos elképzelése mögött mi van valójában. (MTI)

Blokád helyett vasutassztrájk Egerben

Nem vonhatja blokád alá a hevesi megyeháza egri épületét a magát "egri forradalmi emlékbizottságnak" nevező szervezet, mert a rendőrség megtiltotta a demonstráció megtartását - közölte tegnap a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az "emlékbizottság" vezetője, Szíki Károly korábban bejelentette, hogy október 6-tól blokád alá vonja az épületet, amennyiben a hevesi megyegyűlés nem bontja fel a HospInvest Zrt.-vel megkötött szerződést. Tegnap a Liga szakszervezet bejelentette: hétfőn reggel 8 és 10 óra között nem indulnak vonatok Egerből. A munkabeszüntetéssel támogatják a kórház privatizációja ellen sztrájkolókat. (MTI)

Simicskó felajánlotta a tiszteletdíját

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, a KDNP-s Simicskó István felajánlotta, hogy vonják le a fizetéséből a hiányzásokat. A képviselő ezt arra reagálva mondta, hogy az MSZP-frakció azt kérte a házelnöktől, az illetékes szakbizottság foglaljon állást arról, hogyan biztosítható a nemzetbiztonsági bizottság munkája, mert az elnök távolmaradása veszélyezteti a testület működését. Szili Katalin furcsa magatartásnak nevezte, hogy Simicskó szerint az Országgyűlésnek kellene levonnia tiszteletdíjából a távolmaradás miatt. Szerinte az elnök köteles részt venni a munkában. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.