Szekszárd: az új gyár és az M6-os

A szekszárdi ipari parkban - több mint 2,5 hektárnyi területen - új gyárat épített az osztrák tulajdonban levő Austrotherm Kft. A cégnek - a győri és a gyöngyösi után - a szekszárdi a harmadik magyarországi ESP hőszigetelő anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó üzeme. A másfél milliárd forintos beruházás első üteme során tízezer négyzetméternél nagyobb alapterületű, évi 400 ezer köbméter termelőkapacitású üzemcsarnok épült.

A próbaüzemen túl levő szekszárdi gyárban október közepén kezdődik a termelés. Információink szerint előbb 20, majd 2010 végére 30-35 dolgozónak biztosít munkát az osztrák cég, amely arra számít, hogy a szigorodó szakmai és környezetvédelmi előírások miatt is várható: egyre több hőszigetelő anyagot használnak majd föl Magyarországon. Becslések szerint a jelenlegi átlagos 5-6 centiméter vastag hőszigetelés megduplázódik az épületeken.

A beruházásra azért került sor Szekszárdon, mert a hamarosan megépülő M6-os autópálya megfelelő közlekedési lehetőséget biztosít észak-dél irányban, Pécs is könnyen elérhetővé válik, csakúgy, mint a keleti országrész a Szent László Duna-híd igénybevételével.

Úgy tudjuk, Szekszárd önkormányzata a nagybefektetőnek kedvezményes áron adta a telket, segített a beruházás megszervezésében, a hatósági ügyintézés meggyorsításában és a kapcsolatépítésben a helyi közműszolgáltató cégekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.