Csallóközi színes ceruzák

A Csallóközi színes ceruzák című nemzetközi képzőművészeti pályázat óvodások által készített akvarelljeiből, rajzaiból nyílik kiállítás kedden Győrött, a Kovács Margit Általános Művelődési Központban. A dunaszerdahelyi Csallóközi Népművelési Központ tízedik alkalommal hirdette meg óvodásoknak szánt képzőművészeti pályázatát.

Az idén ezerhatszáznál több alkotás érkezett Szlovákia egész területéről, Magyarországról - Győrből és Mosonmagyaróvárról -, Németországból és Szerbiából. Összesen 125 óvoda és 13 művészeti alapiskola kapcsolódott be a nemzetközi programba. A legtöbb óvoda és gyerek Újvidékről küldte el műveit. A legjobb 270 rajzot és akvarellt egy vándorkiállítás keretében mutatják be az érintett országokban.

Várszegi Mónika, a győri önkormányzat óvodai referense, a zsűri egyik tagja szerint elsősorban a mesevilágot és saját családjukat ábrázolták a gyerekek. - Némileg meglepő, hogy a pályamunkák jelentős része akvarell. A gyerekek technikai tudása életkorukhoz képest rendkívül figyelemre méltó, témáikat pedig eredeti módon fogalmazzák meg a képzőművészet nyelvén - idézte Várszegi Mónika a zsűri véleményét.

A szakmai bírálóbizottság tapasztalata az: a szlovák gyerekek vizuális látásmódja, eredetisége, technikai tudása imponáló volt, de a magyar óvodások alkotásait is a legjobbak között emelték ki. Ezt bizonyítja, hogy három győri óvodás alkotása díjat is kapott. A legjobbnak ítélt negyvenöt pályamunkát igényes katalógusban teszik majd közzé.

Győr négy éve fogadja a nemzetközi versenyre érkezett művekből elkészített válogatást. Rendkívül igényes installációval jelennek meg a rajzok és az akvarellek. A megnyitót holnap délelőtt fél tizenegykor tartják a Kovács Margit Általános Művelődési Központban, ahol az intézmény nyitvatartási idejében lesz látogatható.

A gyerekek elsősorban a mesevilágot és saját családjukat ábrázolták
A gyerekek elsősorban a mesevilágot és saját családjukat ábrázolták
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.