Röviden

Nyilvános

kormányiratok

Kiadja a Miniszterelnöki Hivatal az egyes kormányülések összefoglalóinak mellékleteit a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezetnek - közölte Deák Dávid ügyvéd, a TASZ jogi képviselője a kormányülések összefoglalóinak, mellékleteinek és hangfelvételeinek nyilvánossága érdekében a Fővárosi Bíróságon indított polgári per tegnapi tárgyalását követően. (MTI)

Közös feljelentés

hűtlen kezelés miatt

A kiskunhalasi képviselő-testület tegnapi ülésén felhatalmazta Várnai László MSZP-s polgármestert és Lukács László fideszes alpolgármestert, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságnál folytatott ellenőrzés eredményét figyelembe véve hűtlen kezelés gyanúja miatt tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a cég szabálytalan gazdálkodást folytat. (MTI)

Kevesebb

a droghalál

Az előző évekhez képest csökkent a droghasználat miatti halálesetek száma, a büntetőjogi szabályozáson a kormány pedig nem kíván változtatni. Ez hangzott el az Országgyűlés kábítószerügyi eseti bizottságának tegnapi ülésén, amelyen a képviselők a felvilágosítás, a prevenció és az ambuláns ellátás megerősítését hangsúlyozták. A testületet azért hívták össze, mert egy hónapja kilenc kábítószer-túladagolásos haláleset történt. Zaher Gábor toxikológus az ülésen azt mondta: a kábítószer-túladagolások helyzete elég rossz nálunk. Ennek oka, hogy öregszik a "heroinhasználó garnitúra", amelyik 10-15 éve használja a szert. (MTI)

A plusz és az extra után jön a régiós Start kártya

Több mint tízezren vállaltak munkát a júniust megelőző egy évben a Start plusz, illetve Start extra kártyát felhasználva. A munkaügyi tárca várakozásai szerint az év végére összesen 18 ezer embernek sikerül állást találnia a programok révén. A két program keretében egy év alatt egymilliárd forintot költöttek járulékokra, a 2010-es befejezésig további 15,7 milliárd forint áll rendelkezésre az év végéig kiváltott kártyákkal kapcsolatos költségek fedezésére. Jövőre bevezetik a Start régió kártyát is, amellyel a leghátrányosabb helyzetű térségek munkavállalóit segítenék. (MTI)

Pomogáts Béla, Magyar Demokratikus Charta

Nem a Magyar Chartát írta alá Pomogáts Béla - mint ahogy azt lapunkban korábban közöltük. Az irodalomtörténész tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy a szerveződő Magyar Demokratikus Chartához csatlakozott. (Munkatársunktól)

Megtámadták

Mali Zoltánt

Megütötték és halálosan megfenyegették Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét. A rendőrség azt vizsgálja, hogy összefüggésben vannak-e a történtek a polgármester uzsorások ellen indított harcával. (Ungár Tamás)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.