Felújított sportcsarnok, szabványosított küzdőtér

A hétvégén felavatták a salgótarjáni sportcsarnokot, ahol a napokban már nemzetközi versenyeket is tartanak: szeptember 3-án a Magyarország- Finnország, 6-án pedig a Magyarország-Bulgária férfi kosárlabda Európa-bajnoki középdöntő mérkőzéseknek ad otthont a felújított létesítmény.

Székyné Sztrémi Melinda, a város polgármestere elmondta: sportcsarnokuk felújítását 2006 decemberében, közbeszerzésen nyerte el a Strabag Zrt. Az önkormányzat az átépítést 350 millió forintból tervezte, ehhez 90 százalékos állami támogatást nyertek, majd a műszaki tartalom bővítésére az önkormányzat újabb pályázatot nyújtott be az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácshoz. Saját forrásaikkal együtt a beruházás végleges értéke 600 millió forintra emelkedett. Ennek révén 600-ról 1200 főre növelték a nézőtéren az ülőhelyek számát, a sportcsarnok teljes befogadóképességét 1500 főre bővítették.

Az átépítés során kicserélték a létesítmény épületgépészeti rendszerét, felújították a sportöltözőket, a vizesblokkokat, a tanácstermet és az edzőtermeket is. A küzdőteret is szabványosították, így a jövőben nemzetközi kézilabda-, röplabda- és kosárlabdamérkőzéseknek is otthont biztosíthatnak. A sportcsarnok alumínium tetőszerkezetét is lecserélték, a kazettás mennyezetű faburkolat hangelnyelő képessége a korábbinál lényegesen jobb akusztikát biztosít, így a küzdőtéren koncerteket is tartanak a jövőben.

A beruházás 600 millió forintba került
A beruházás 600 millió forintba került
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.