Milliárdos útfejlesztés azipari park körül

Megkezdődött a Tatabányai Ipari Park és a tatai autópálya-csomópont közötti összeköttetést biztosító körforgalom építése és a környei összekötő út rekonstrukciója.

A munkák a tervek szerint 9-10 hónapig tartanak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. a közbeszerzés eljárását követően a tatabányai Vértesaszfalt Kft. és az osztrák Terrag-Asdag konzorciummal kötött szerződést, csaknem egymilliárd forint értékben. A körforgalmat és a kiszélesített utat idén november közepéig átadják a forgalomnak, de a teljes projekt jövő év májusának végén fejeződik be.

A 8119-es jelű országos közút rekonstrukciójával jelentős mértékben csökken Tatabánya átmenő forgalma és az ezzel együtt járó környezetszennyezés. Lehetővé válik az ipari park működését segítő alternatív megközelíthetőség, valamint az Oroszlány felől érkező forgalom gyors, és egyben biztonságos kivezetése az M1-es autópálya tatai csomópontjára.

A tatabányai ipari park 1997-ben jött létre, Tatabánya és Környe 433 hektáros területén. Az utóbbi években az ipari parkban két jelentős japán vállalkozás telepedett le: a gumiabroncsgyártó Bridgestone és az autóüvegeket készítő Asahi Glas. A területen most folyik az amerikai BD Medical-Pharmaceutical Systems üzemének építése, ahol egyszer használatos fecskendőket gyártanak majd. Mindegyik itt letelepedett cég számottevően javította a körzet foglalkoztatási helyzetét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.