Lamperth rosszul lett a 13. havi nyugdíj eltörlése előtt

Lampert Mónika rosszul lett, ezért nem ért oda időben a nyugdíjtörvény módosításáról szóló szavazásra. Pedig igennel voksolt volna.

Rosszullét miatt nem tudott szavazni a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosításáról a név szerinti szavazásnál hétfőn Lamperth Mónika, az MSZP elnökhelyettese, aki - mint mondta - szándéka szerint igennel voksolt volna a jogszabályra.

A szocialista politikus az MTI-nek elmondta, hogy átmeneti rosszullét miatt hagyta ott a parlamenti üléstermet, és csak néhány másodpercen múlt, hogy nem ért vissza időben a szavazásra. Hozzátette: amint visszaért a terembe, rögtön felment az elnöki pulpitusra, kérve, hogy szavazhasson, de az elnök ezt már nem engedte meg neki. Lamperth Mónika azt mondta: ha tehette volna, igennel voksolt volna a nyugdíjtörvényre.

A hétfőn, név szerinti szavazással elfogadott törvény értelmében többek között megszűnik a 13. havi nyugdíj, amelynek második, novemberben esedékes részletét már idén sem fizetik ki. A nyugdíjemelés jövőre csak az infláció ütemét követi, emelkedik a nyugdíjkorhatár, és 2010-re tolódik az idei nyugdíjkorrekció, a jövő évi pedig elmarad.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.