Lamperth: egyelőre három elnökjelölt van

Az MSZP elnöksége nyugodt hangulatban tárgyalt ma. Valószínűleg három jelölt lesz a vasárnapi elnökállító kongresszuson: Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Kiss Péter.

Teljesen nyugodt hangulatú volt az MSZP országos elnökségének ülése - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke Budapesten szerdán. Szerinte semmi olyasmi nem történt, mint előzőleg, amikor Gyurcsány Ferenc pártelnök és Szekeres Imre elnökjeleölt összeszólalkozott. - Két témát beszéltünk végig: az európai parlamenti kampánnyal kapcsolatban, illetőleg a kongresszus technikai előkészítésével kapcsolatban kellett elnökségi döntéseket hozni.

Az alelnök elmondta, hogy a párt alapszervezeteiben a napokban tartanak taggyűléseket, azokon bárki bárkit jelölhet az alapszabály szerint.

Arra a kérdésre, hogy Kiss Péter alelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető és Szekeres Imre elnökhelyettes is jelölt-e, Mesterházy Attila azt mondta, mindenki csak akkor tekinthető hivatalos jelöltnek, ha a kongresszusi jelölőbizottság előtt elvállalja a jelölést. A jelölőbizottságot Lendvai Ildikó vezeti.

Egy másik kérdésre, miszerint az-e a céljuk, hogy a vasárnapi kongresszusra csak egy jelölt legyen, a politikus úgy válaszolt, hogy nem feltétlenül ez a cél, de a legszerencsésebb az volna, ha egy konszenzusos jelöltet sikerülne találni, ez szolgálná a legjobban a párt érdekét.

Lamperth Mónika alelnök az elnökség üléséről távozóban újságíróknak azt mondta, három erős jelölt, Kiss Péter, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre lesz a kongresszuson.
Beszámolt arról is, azt javasolják a párt választmányának, hogy vasárnap 13 órára hívja össze az MSZP legfelső döntéshozó testületének ülését.

A politikus közölte: a párt európai parlamenti választási kampánya húsvét után indul. Az MSZP választmánya csütörtök délután tart ülést, amelyen meghallgatja Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltet, és összehívja az MSZP vasárnapi kongresszusát, ahol pártelnököt is választanak.

Lamperth Mónika kérdésünkre pontosította az MTI-nek adott nyilatkozatát: azt mondta, jelenleg három erős elnökjelölt lesz vagy lehet - Kiss Péter, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre -, ám a most zajló küldöttgyűléseken, taggyűléseken fölmerülhet akár negyedik, vagy ötödik név is, akikről a vasárnapi kongresszus dönthet - ki áll végül a szocialisták élére.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.