Lakáshitel-ügy: Rétvári megerősítette lapunk értesülését

A közszolgálatban dolgozók kedvezményes otthonteremtési programjáról döntés még nem született, de valóban foglalkoznak az üggyel.

A kormány foglalkozik a közszolgálatban dolgozók kedvezményes otthonteremtési programjával - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

A Népszabadság hétfői számában írt arról, hogy lakás vásárlására - esetleg a devizaalapú kölcsönök kiváltására is - kamatmentes hitelt kaphatnak a közszolgák, ha a kormány dönt az erről szóló előterjesztésről. A lap információja szerint a kormány karácsony előtt már tárgyalt a javaslatról, amely a jövő évi választások előtt egy nagyjából 160 ezres csoport számára kínálna kedvezményeket.

Rétvári Bence ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a kabinet előtt több olvasatban több javaslat is szerepelt, de kormánydöntés még nem született.

Felidézte: a Magyar Közlönyben október 11-én jelent meg az a kormányhatározat, amely pár részletet már tartalmazott ezzel kapcsolatban. Ebből is kiolvasható, hogy a kormány dolgozik a kedvezményes otthonteremtési konstrukción: a jogosultak számára a törlesztőrészletek megfizethetőségét hosszú futamidejű kamattámogatással, valamint a kölcsön felvételéhez szükséges önrész biztosítását állami szerepvállalással segítené elő.

Rétvári Bence hangsúlyozta a köztisztviselők, szolgálati viszonyban levők otthonteremtési támogatása fontos része a közszolgálati életpályamodellnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.