Lagzi Lajcsi lehallgatása: törvényes volt?

Lagzi Lajcsit lehallgatták. Folyik a vita arról, hogy ez törvényes volt-e vagy sem. 

Lehet még muníció a nyomozó hatóságok birtokában a Lagzi Lajcsi ügyében zajló eljárásban – értesült a Magyar Nemzet. A lap azt állítja: törvényes lehallgatás történt. A zenész ügyvédei azon a véleményen vannak, hogy jogtalanul tartják előzetes letartóztatásban védencüket. Szerintük a titkos információgyűjtés bizonyítékai nem használhatók fel az eljárásban.

A lap szerint egyelőre nem játszotta ki minden lapját a rendőrség a Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi ügyében zajló eljárás során. A zenészt lopás és vesztegetés gyanúja miatt helyezték előzetes letartóztatásba szeptember végén. Egyik ügyvédje, Berényi András tegnap úgy nyilatkozott, hogy az egyetlen bizonyíték – a lehallgatási anyag – megdőlhet az ügyben. A jogász véleménye az, hogy a törvény szerint az nem használható fel az eljárásban, mert az bírói engedélyhez kötött, ilyenről pedig nem tudnak.

A rendőrségi források mást mondanak. Egy nyomozásra rálátó szakember szerint a rendőrségnek további bizonyítékai lehetnek az ügyben, amit a zenész ügyvédei esetleg nem ismernek. Ugyanakkor közölte, a konkrét nyomozásról nem áll módjában részleteket elárulni. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.