L. Simon László a felmentés határán

A felmentés határán áll L. Simon László kulturális államtitkár, Balog Zoltán miniszter nem hivatalosan már jelezte neki, megrendült benne a bizalma – tudta meg a Népszabadság kormányzati forrásból. A kulturális államtitkár nem kívánta kommentálni a hírt.

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter bizalma megrendült a tárca kulturális államtitkárában, ezért L. Simon László "a felmentés határán áll" – mondta a Népszabadságnak egy, a miniszterelnökhöz közeli forrás. A csúcsminiszter nem hivatalosan állítólag már jelezte államtitkárának szándékát, és valószínűleg a közeljövőben lép is – tette hozzá forrásunk.

L. Simon Lászlót munkatársunk megkérdezte a parlamentben, az államtitkár nem szeretett volna semmit sem mondani az ügyben.

A lapunkhoz kiszivárgott hírek szerint L. Simon László "az erdélyi fafaragóktól a belvárosi művészvilág prominensein keresztül a magaskultúra kiváló ismerője" – ezt elismerik a tárcánál és az államtitkárságán is. A bizalom állítólag azért rendült meg benne, mert "nem tudott azonosulni a hivatalos kultúrkampf megjelenésével". A Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvényt megszavazta, de megvan a "magánvéleménye" Fekete Györgyről – tudtuk meg.

Mindenesetre a hétfői államtitkári értekezleten részt vett L. Simon László is. Az egyik kormányzati szereplő azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy Balog Zoltán változtatna szándékán, mert a jelzése L. Simon felé nyilván Orbán Viktor miniszterelnök engedélyével történt.

Balog Zoltán és L. Simon László a parlamentben hétfőn
L. Simon László, Balog Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.