L. Simon meglátta a párhuzamos valóságot

A politikus szerint kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat. Az államtitkár hónapokkal ezelőtt még nem foglalkozott menekültüggyel, most a jelek szerint rátalált. 

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által a migrációs válság kulturális hatásairól szervezett budapesti szimpóziumon beszélt erről szerdán.  Szerinte „valós veszélyként” kell számolni a párhuzamos társadalmak kialakulásának lehetőségével, amely súlyos konfliktusokhoz, akár polgárháborús helyzethez is vezethet.

Európa nyelvi, szellemi és kulturális sokszólamúsága valódi érték, azonban az iszlám az európai civilizáció alapjainak, így például a kontinens szabadsághoz, demokráciához vagy a női egyenjogúsághoz való sajátságos viszonyának tagadásával kizárja, hogy ennek része lehessen - hangsúlyozta az államtitkár.

L. Simon László szerint Európa (szó szerinti közlés!) "elfeledte a szakralitásban, a vallási rítusban rejlő erőt, ezért jelent a kontinensre veszélyt a mindezekben gazdag iszlám. Az államtitkár hozzátette: a tömeges bevándorlásnak súlyos politikai következményei lehetnek, nem kizárt, hogy idővel olyan vallási alapon szerveződő, demokratikusan megválasztott muzulmán pártok vehetik át az irányítást a kontinensen, amelyek felszámolhatják az európai kultúra utolsó maradványait is. 

A legújabbkori népvándorlás kulturális hatásai címmel megrendezett beszélgetésen L. Simon László mellett Maróth Miklós akadémikus és Marácz László, az amszterdami egyetem tanára vett részt.

L. Simon utoljára a pákozdi csata évfordulóján szólalt meg menekültügyben szeptember végén. Akkor úgy fogalmazott: A haza védelme becsület dolga. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára ezzel arra utalt, hogy a nyár végén a magyar honvédség és a rendőrség helytállt a déli határon.

L. Simon akkor úgy vélte, hogy törvénymódosításokkal a Parlament hatékony eszközöket adott a tömeges bevándorlás okozta krízis kezelésére úgy, hogy maradéktalanul betartja az európai uniós szabályokat, betartja mindenekelőtt a Dublin III., valamint a schengeni megállapodást. Azaz a magyarok, az 1848-as hős honvédek mai utódai megvédik az Európai Unió és a keresztény európai civilizáció határait.

Tavasszal és nyár elején, amikor még csak sejteni lehetett, hogy milyen áradat éri el hazánk határait, a politikus még nem foglalkozott a migránsválság kulturális hatásaival. Akkoriban a Velencei tavi útfelújításokat szorgalmazta: "Javítani kell a Velencei-tó megközelíthetőségét, ezért kormányzati segítséggel több utat is felújítanak" - mondta L. Simon László. Az egyik ilyen út éppen az államtitkár családi panziója mellett haladt el. 

Július közepén, amikor a határokon és a Keleti pályudvaron javában állt a bál, L. Simon László éppen a sárgabarackmag-üggyel volt elfoglalva. Borászata korábban zacskózott sárgabarackmagokat hozott fogalomba saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat, és javítja a látást. Az ügy miatt állítólag Orbán Viktor is kérdőre vonta az államtitkárt.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.