L. Simon a Hír Tv-ben kér bocsánatot a Hír Tv-től

A Hír Tv-ben kér bocsánatot a Hír Televíziótól ma este L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára a "nehéz lesz az élet a Hír Tv-nél" mondata miatt, melyet a csatorna és a Simicska-médiabirodalom más orgánumai is fenyegetésként értékeltek a "Simicska-Orbán háború" miatt.
Bocsánatot kér a Hír Tv ma esti, Csermely Péter által vezetett Verus című műsorában a Hír Televíziótól L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára.

A politikust egy sajtótájékoztatóján kérdezte a Hír Tv riportere arról, hogy mikor adják majd át harmadszor is a Várkert Bazárt. L. Simon László akkor úgy válaszolt, hogy arról már nem biztos, hogy tudósíthat majd a Hír TV, a sajtótájékoztató után pedig azt mondta a csatorna munkatársának: ha továbbra is ilyen kérdéseket tesz fel, akkor „nehéz lesz az élet a Hír TV-nél". Az államtitkár visszautasította, hogy megfenyegette volna a Hír Televíziót. Az Orbán-Simicska háborúskodás miatt viszont a jobboldalon voltak, akik "fenyegetésként" értelmezték a kijelentést, maga a Hír Tv is így minősítette az államtitkári mondatokat. A ma esti bocsánatkérés pedig minden bizonnyal a feszültségek enyhítését szolgálja. 

L. Simon László a Hír Televízió Versus című műsorában - az előzetes szerint, mely az mno.hun már látható - azt mondta: megköveti a Hír TV munkatársait, mert korábbi kijelentése nem volt helyes. Valóban, mindabban az összefüggésrendszerben, amit mi átbeszéltünk és amire valószínűleg ez a műsor is kevés lenne, ez a része a mondatnak, hogy »nehéz lesz az élet a Hír TV-nél«, tűnhetett fenyegetésnek, nem szántam annak, de minthogy a kollégák, az önök kollégái érezhették így, ezért én ezért megkövetem őket – fogalmaz L. Simon László a műsorban, melyet este felvételről sugároznak.

A Versus című műsort a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese vezeti, aki korábban lapjánál vezércikkben fogalmazta meg véleményét arról, hogy - idézzük -, a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára. A reklámadónak ugyanis sem más értelme, sem más üzenete nincs. Egy másik "A miniszter lépjen félre ! című vezércikkáben pedig az Orbán-kormány nemzeti feljesztési miniszterének, Seszták Miklósnak a távozását követelte. 

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.