Küzdenek az elakadt vonat kiszabadításáért

Vasárnap reggel hét óra óta ismét próbálják kiszabadítani a szombat hajnalban Polgárdi és Csajág között elakadt motorvonatot és mozdonyokat a hó fogságából, egyelőre sikertelenül.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletesének vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint harmincan dolgoznak ezen, de nincs könnyű dolguk, mivel több száz méteres szakaszon kell megtisztítaniuk a területet és éjfélig nagyon erős szél fújt. Próbálkoznak egy hómaróval felszerelt Unimoggal is.

Hozzátette, a pályamester becslése szerint délután négy óra körülre tudják kiszabadítani a motorvonatokat és a mozdonyokat.

A Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág között szombat hajnalban akadt el egy motorvonat. Ezért a Székesfehérvár-Tapolca vonalon, Balatonkenese és Székesfehérvár között még mindig szünetel a vasúti forgalom. Az érintett szakaszon vonatpótoló autóbuszok járnak.

A vonat 15 utasát még szombat reggel a polgárdi önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltóautóval beszállította Polgárdi-ipartelep állomásra, ahol ételt és teát kaptak. Később a rendőrség elszállította őket Székesfehérvárra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.