Kutatóprofesszori címet lódított a Pázmány rektora?

Milyen kutatóprofesszori címet kaphatott Szuromi Szabolcs, a Pázmány rektora Cambridge-ben, ha ennek éppen az egyetemi városban semmi nyoma? 

„Cambridge-ben kutatóprofesszori címet kapott a Pázmány rektora" – adta hírül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közleménye, ám a Mandiner.hu szerint gyanúsan nem találni semmit a kinevezés részleteiről Cambridge vagy a Trinity oldalain.

Megkeresésre Cambridge-ből azt közölték: kutatni ugyan volt náluk Szuromi Szabolcs, de a kinevezéséről nem tudnak, és nincs hivatalos kapcsolata se az egyetemmel, se a Trinity College-dzsal. Az akkreditációs testület, ahova állítólag meghívták a rektort, úgy fest, nem létezik.

Mint írják, Szuromi Szabolcs a kutatóprofesszori kinevezése alkalmával egy előadást is tartott a Trinity College-ban a Gonville and Caius College középkori kánonjogi iratállományáról. Ezen felül a Pázmány rektorát meghívták a „Cambdridge-i Egyetem független külső szakértőkből álló akkreditációs testületébe is" – zárul a hír.

Egy olvasó hívta fel rá a Mandiner figyelmét, hogy semmilyen nyomát nem találja a rektor Trinity-s kinevezésének: sehol egy fotó, vagy egy angol nyelvű közlemény az eseményről, és a Cambridge-i Egyetem vagy a Trinity College honlapján is hiába keresi az ember Szuromi Szabolcs nevét.

A portál a Pázmány rektorát megkérdezte róla, hogy mi lehet az oka, hogy nem tudnak Cambridge-ben az előadásáról és kutatóprofesszori kinevezéséről, mire Szuromi előbb ingerülten azt válaszolta, hogy kapcsolják ki a diktafont, majd a diktafon kikapcsolása után azt felelte, hogy kérdezzék meg a Cambridge-i Egyetemet. Arra a közbevetésre, hogy a Pázmány miért adott ki közleményt a kutatóprofesszori kinevezésről, a rektor nem válaszolt. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.