Kuncze: Nem vagyok én bányaló

Kuncze Gábor nem fog hétfőnként "bányalóként, becsukott szemmel bemenni a parlamentbe", de arról még nem döntött, hogy mit fog csinálni a képviselőségtől való visszavonulás után.

Az SZDSZ volt elnöke, aki a rendszerváltozás óta tagja volt a parlamentnek, a ciklus utolsó ülésnapján az őt faggató újságíróknak arra a kérdésre, hogy mi volt a legjobb az elmúlt húsz évben, annyit felelt: "ez a húsz év, úgy ahogy van". Hozzátette, hogy ebből az időszakból nem érdemes elemeket kiemelni, mert élete egyharmad részét tölthette képviselőként, méghozzá egy "nem akármilyen időszakban."

Az esetleges visszatérését firtató kérdésre kijelentette, hogy a politikában semmi nem végleges, de azt biztosra mondta, hogy a következő ciklusban nem lesz parlamenti képviselő.

Arra a kérdésre, hogy mit csinálna másképpen, azt felelte: "mindnyájunknak azt kell mondani, hogy tarthatatlan az a fajta szembenállás, amely jellemzi a politikai életünket". Megjegyezte, hogy ha ezen tudna segíteni, akkor azt megtenné, "mert így nem fog működni, amit most csinálunk".

A visszavonulásáról elmondta, miután 2006-ban bejelentette, hogy utolsó ciklusát kezdi, ezért volt ideje felkészülni. "Nem fogok hétfőnként bányalóként, becsukott szemmel bemenni a parlamentbe" - jelentette ki Kuncze Gábor, de hozzátette, még nem döntötte el, hogy pontosan mit fog csinálni a jövőben. Mint mondta, "van három diplomám, némi tapasztalatom a világról, ismeretem a magyarországi helyzetről. Lehet, hogy ez jó lesz még valamire".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.