Kulturális zöldnegyed az Üllői úton?

Az emberek sokkal több zöldet, tisztaságot és kulturális intézményeket látnának szívesen Budapest egyik legforgalmasabb közterületén, az Üllői úton - így összegezhető annak a „civil ötletelésnek” a végeredménye, melyre a hétvégi, Bókay-kerti majálison nyílt lehetősége a lakosságnak. Az Üllői Ötlet Ponton mindenki elmondhatta, milyennek képzeli a jövő Üllői útját.

A REevolutio Consulting és a XVIII. kerületi önkormányzat együttműködésében bő egy éve párbeszéd kezdődött az Üllői út revitalizációjáról. Ennek egyik állomása volt a Bókay-kerti majális, amelynek célja volt a lakosság minél szélesebb körben való tájékoztatása és bevonása a majdani megújítási munkába. A lakosság mozgósítása és megkérdezése számos szórakoztató program keretében történt, a szervezők játékos formában gyűjtötték be az emberek Üllői úttal kapcsolatos elképzeléseit.

A nap folyamán folyamatosan véleményfal, hol-lakom térkép, gyereksarok és játékos kvízfeladatok várták az érdeklődőket, s lehetőség nyílt az önkormányzat szakembereivel való véleménycserére is. A délelőtti futóversenyen a gyerekek az Üllői útról készült tablókkal díszített Bókay-kerti erdei pályán mérték össze tudásukat.

Sándor László, a kerület alpolgármestere és a gyerekek közösen ültették el azt a növényt, amellyel szimbolikusan kezdetét vette az Üllői úti porták megszépülése, zöldebbé válása. Az eseményen kiállították azok a rajzokat, amelyeket a kerületi óvodások készítettek az Üllői útról. A gyerekek munkáira a majális ideje alatt csaknem 200 szavazat érkezett. A nap leglátványosabb pontja a gondolatok égbeeresztése volt, amikor a jelenlévők a héliumos lufikhoz erősített ötleteket egyszerre engedték szabadon.

A majálisra látogatók számos javaslatot fogalmaztak meg az Üllői út jövőjére vonatkozóan. A helyiek legfontosabbnak a zöld területek növelését, a kipufogófüstöt közömbösítő fasor telepítését, a kulturális központok létrehozását, nagyobb szolgáltatáskínálatot tartanának fontosnak az Üllői úton.

A város egyik legforgalmasabb útjának revitalizációjáról megkezdett párbeszéd a jövőben további programokkal folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.