Különadó: a tudományos dolgozók is lobbiznak a Fidesznél

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (Tudosz) levélben kérte Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy a kutatóintézetekben és a felsőoktatási intézményekben dolgozó közalkalmazottakra, kutatókra és oktatókra azonos feltételrendszer vonatkozzon, ez terjedjen ki a munkaviszony megszüntetésének és a nyugdíjba vonulásnak a szabályaira is.

A 98 százalékos különadóval kapcsolatban írt pénteki közleményük szerint az egyetemeken és kutatóintézetekben dolgozó, azonos végzettségű oktatók és kutatók körében 2002-ben egységes besorolást és bérrendszert vezettek be, ezért kérte a szakszervezet az egyenlő feltételrendszer további biztosítását.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és a Fidesz frakcióvezetője szerdán állapodott meg abban, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni.

Kis Papp László, az FDSZ elnöke szerdán azt mondta, a felsőoktatás adminisztratív munkaköreiben 3,5 millió forintos összeghatárt javasolt a különadót érintően a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.