Külképviseleti névjegyzék: ma négyig nyitva

Azok a választópolgárok, akik az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson nem Magyarországon, hanem a 96 külképviselet valamelyikén kívánnak szavazni, szombaton 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

A kérelmeket a www.valaztas.hu honlapon vagy - ügyfélkapus regisztráció esetén - a www.magyarorszag.hu honlapon lehet benyújtani. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételhez a választópolgárnak meg kell adnia a személyes adatait és meg kell jelölnie, melyik ország melyik külképviseletén akar szavazni. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint eddig tízen jelezték, hogy a jövő hét végi időközi országgyűlési választáson Magyarország valamelyik külképviseletén kívánnak voksolni. Ketten-ketten Londonban és Szabadkán voksolnának, egy-egy választópolgár pedig Brüsszelben, Pretoriában, Münchenben, Milánóban, Bécsben és Bernben. Az NVI adatai szerint a múlt év áprilisi szavazáson ebből a választókerületből 165-en jelezték, hogy külképviseleten akarnak voksolni. 

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.