Külhoni magyar gyerekek nyaralnak Zánkán

A balatoni táborba érkezők prezentációval készülnek saját településükről, így jobban meg tudják ismerni a többi országban élő kisebbségek helyzetét.

A Határtalan túra elnevezésű tábor keretében összesen csaknem ezer külhoni magyar gyereket várnak az elkövetkező három hétben Zánkára - mondta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője vasárnap az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a 8-15 év közötti gyerekek Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Horvátországból, Szerbiából és Szlovéniából érkeznek táborozni három turnusban, egy-egy hétre.

Hozzátette: olyan magyar gyerekek számára írták ki a pályázatot, akik vagy magyar nyelvű oktatásban vesznek részt, vagy néptánccsoport, cserkészcsapat tagjaként a magyar kultúrához kapcsolódó tevékenységet folytatnak. Nagy Anna kifejtette: a többi Erzsébet-táborhoz hasonlóan olyan gyermekek is részt vehetnek a táborban, akiknek erre egyébként nem lenne lehetősége. Jelezte: a tábor önrésze gyerekenként ezer forint.

Kitért arra is: minden tábor Zánkán lesz, ahol teljesen felújított épületekben tudják elhelyezni a gyerekeket, akik a strandolás mellett többek között művészeti és sportprogramokon vehetnek részt, és ismerkedhetnek az anyaországgal. Emellett a táborba érkező külhoni magyar gyerekek prezentációval is készülnek saját településükről, így jobban meg tudják ismerni a többi országban élő kisebbségek helyzetét, körülményeit - mondta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.