Kübekházán szeretetkampánnyal válaszolnak a gyűlöletkampányra

A magyar-szerb-román hármas határnál fekvő Kübekháza polgármestere készített egy saját plakátot. Molnár Róbert a falu mindennapjaiból merített ihletet és így reagált a népszavazási óriásplakát-kampányra: gyűlöletkeltéssel nem oldódik meg semmilyen probléma, és még a migrációt sem tartóztatjuk fel.

Az élhető falut reklámozza az általa készített óriásplakáton Molnár Róbert, a magyar-szerb-román hármashatár mellett lévő zsákfalu polgármestere. Mivel náluk nincs sem kisvasút, sem stadion, hús-vér emberek neve került a plakátra.

Molnár Róbert polgármester (balról) és a plakáton szereplő Sumák, azaz Kovács András nyugdíjas festő.
Karnok Csaba / delmagyar.hu

"TUDTA? Kübekháza egy jó kis falu. Se kisvasútja, se stadionja, de itt él Sumák, a világ legjobb festője, és Miksi Piroska, aki férjet keres." Ez áll a kübekházi plakáton. Molnár Róbert szerint az óriásplakát-mizéria éppen a helyi emberekről, az ő gondjaikról tereli el a figyelmet.

Molnár fiatal korában Torgyán József közeli munkatársa volt, később Kübekháza polgármestere lett. Ezen a településen tartották néhány évig az Operettfalu rendezvénysorozatát, később azonban ez megszűnt, mert Molnár többször bírálta a jobboldali kormányt, és már nem kapott támogatást.

Molnár Róbert a Délmagyarországnak azt nyilatkozta: a gyűlöletkeltéssel nem oldódik meg semmilyen probléma, még a migrációt sem tartóztatjuk fel. A félelemkeltés visszatetsző dolog, és egyszer vissza fog ütni. Szerinte egy normális társadalomban a kerítéseket lebontják, nem pedig falakat építenek.

A polgármester a Bibliát is idézte: "Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság." Molnár szeretettel beszélt a plakátján szereplő két helyi emberről: egyikük a falu közkedvelt festője, a másik egy közmunkás, aki sok évig a munkaügyi központban dolgozott, míg el nem vesztette állását.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.