Kubatovnak az antiszemitizmus miatt lépnie kell

Az FTC meccsein tapasztalható antiszemita jelenségeket a klub ügyvezetőjének és az MLSZ-nek is érdemben kellene kezelnie a kiemelt kormányzati felelősség miatt - közölte a Raoul Wallenberg Egyesület.

A Raoul Wallenberg Egyesület felháborodással figyeli, hogy folyamatosan antiszemita, rasszista kilengések tapasztalhatók a kormányzat által kiemelten támogatott FTC mérkőzésein és utána - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Raoul Wallenberg Egyesület.

Mint írják: a mai napig feltáratlan a Raoul Wallenberg Egyesület korábbi soros elnökét egy mérkőzésen ért inzultus, és azóta is a mostanihoz hasonló direkt és indirekt antiszemita provokációk figyelhetők meg látható intézkedések nélkül. Ez azért is elfogadhatatlan, mivel a Fidesz pártigazgatójának, aki az FTC ügyvezetője, és az MLSZ-nek is érdemben kellene kezelnie az ügyeket a kiemelt kormányzati felelősség miatt.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége azt javasolja, hogy ne kaphasson semmilyen támogatást közpénzből - a folyamatban levőt pedig függesszék fel - az az egyesület, amelyik nem tesz érdemi intézkedést a mérkőzésein történő antiszemita megnyilvánulások ellen - zárul a közéemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.