Kubatovék a "nemzeti" sportolókat is listázták

Listán tartják nyilván a „nemzeti oldalhoz közel álló” sportolókat a Fidesznél – írja a Blikk. A bulvárlapnak Kubatov Gábor elismerte a névsor létét, annak készítője viszont a Népszabadságnak egyelőre tagadta.

Bő félszáz nevet és elérhetőséget tartalmazó lista birtokába jutott a Blikk: a névsorban egykor világraszóló sikereket elért olimpiai bajnok sportolók, edzők szerepelnek. A bulvárlap által közölt dokumentumon az áll, hogy azt Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató kérésére állította össze Rátonyi Gábor, volt fideszes zuglói polgármester, fővárosi közgyűlési képviselő. A dokumentum szerint Rátonyi azt írta a papír végére: reméli, hogy a felsoroltak többsége „csatasorba is állítható”.

A Blikk megkérdezte Kubatov Gábort a lista készítéséről. "A névsor azon sportolók nevét tartalmazza, akiket a Fidesz különféle rendezvényekre, például kongresszusra meghívni szándékozott abban a reményben, hogy az eseményen részt vesznek" – nyilatkozta a lapnak a fideszes pártigazgató. A listán szereplő Kovács "Kokó" István pedig természetesnek nevezte a bulvárlapnak, hogy "vannak ilyen VIP-névsorok", a bokszoló nem talált semmi kivetnivalót a listázásban.

A Blikk által most közölt dokumentum korábban a Népszabadság birtokába is eljutott. Néhány nappal ezelőtt megkerestük az ügyben Rátonyi Gábort, aki akkor tagadta, hogy ilyen lista létezne.

"2000-ben az olimpia rendezéséért aláírásgyűjtést végeztem (többszázad magammal), de azt nem csak sportolók írták alá. Lehet, hogy ezzel a listával keveri valami névtelen jóakaró. Ennyit tudok az ügyről, és nem is kívánok a továbbiakban ezzel foglalkozni, mert méltatlan arra, hogy ez egyáltalán szóba kerüljön" - írta kérdésünkre korábban Rátonyi Gábor. Hogy a várospolitikus Kubatov Gábor nyilatkozata után megváltoztatja-e véleményét, egyelőre nem tudni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.