Kubatov kampányüzemmódba kapcsolt

Nem válogat a baloldal az eszközökben, hogy újra hatalomra jusson, ezért a kormánypártoknak mindenre fel kell készülniük – írta a párt tagjainak küldött, a Magyar Nemzet birtokába került levelében Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Gyürk András kampányfőnök.

A lap szerint a dokumentumot azt követően küldték a Fidesz tagjainak, hogy Áder János államfő április 6-ra tűzte ki az országgyűlési választás időpontját. A levél aláírói arra hívják fel a tagok figyelmét: egyértelművé kell tenni, hogy a baloldalhoz tartozó politikusoknak „már volt nyolc évük arra, hogy bizonyítsanak, nem érdemelnek több esélyt”.

A felhívásban szerepel az is: április 6-án arról döntenek majd az emberek, hogy „végleg lezárjuk-e a posztkommunizmus időszakát.” Arról is tájékoztatják a párt tagjait, hogy csak az elmúlt napokban 27 ezren jelentkeztek „az önkéntesek közösségébe, a Magyar Csapatba”. Hozzáteszik, hogy a „Gyurcsány-koalíció” újjáalakulásával a jelentkezések üteme felgyorsult.

Mindeközben Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arról beszélt: a külföldön élő magyarokról „Kubatov-lista” készül. A Kanadai Magyar Hírlap és Észak-Amerikában élő magyarok tájékoztatására hivatkozva azt közölte, hogy egy Utah államban bejegyzett cég kanadai és Egyesült Államok-beli magyarok körében végez telefonos közvélemény-kutatást. A DK szerint a cég „a magyarországi megbízó által rendelkezésére bocsátott, bizonyára illegális adatbázisból” dolgozik.

A képviselő azt írta, a kutatók rákérdeznek a magyarországi pártpreferenciára, a megkérdezettnek az Orbán-kormány teljesítményéről, antiszemitizmushoz való viszonyáról alkotott véleményére, arra, hogy vajon a külföldi média rossz színben tünteti-e föl a magyar kormányt és arra is, melyik pártot tartja felelősnek azért, hogy az ország ma itt tart. „Készül tehát a külföldön élő magyarokról is a Kubatov-lista: beazonosítják őket és politikai hovatartozásukat, lehetőség szerint információt gyűjtve itthoni hozzátartozóikról is” – összegzett Molnár Csaba. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.