Kubatov is nevére vette az álcivil lejárató kampányt

Közleményben igyekezett cáfolni a Haza és Haladás Alapítvány a szerintük "álcivil" CÖF és a Fidesz oldaláról érkező támadásokat. A HaHa szerint az államadósság GDP-arányos növekedését éppen hogy a Bajnai-kormány állította meg.

"A választópolgárok politikai irányultságáról 2010-ben törvénytelen listákat vezető fideszes politikus, Kubatov Gábor tegnap sajtótájékoztatót tartott Baján. A sajtótájékoztatón a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által jegyzett kormányzati lejárató kampány csúsztatásait ismételte el, amikor az államadósság növekedését, valamint – ezzel összefüggésben – az önkormányzatok eladósodását Bajnai Gordon és kormánya nyakába akarta varrni. Ezzel Selmeczi Gabriella után ő is a nevére, pontosabban a Fidesz nevére vette a lejárató kampányt" – írja közleményében a Haza és Haladás Alapítvány.

Hozzáteszik: "A hazugság azonban nem lesz igazsággá attól, hogy közpénzen sokszorosítják, vagy új és újabb kormánypárti politikusok ismétlik el azokat. A valóság ugyanis Kubatov Gábor állításával szemben az, hogy éppen a Bajnai Gordon vezette válságkezelő kormány állította meg 2010-re az államadósság GDP-arányos növekedését. Így a magyar államadósság az eredményes válságkezelő intézkedéseknek köszönhetően annak ellenére is az Európai Unió átlagos szintjére tudott visszakerülni, hogy a gazdaságra ható külső körülmények jóval kedvezőtlenebbek voltak, mint korábban bármikor" – írják.

A Bajnai-féle szervezet közleménye így folytatódik: "Az államadósság korábbi növekedését egyébként nem utolsósorban éppen a Fidesz által bátorított önkormányzati eladósodás okozta. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője például polgármesterként saját kerületét tette az ország legeladósodottabb önkormányzatává, de hasonló a helyzet az egy évtizeden át Lázár János által vezetett Hódmezővásárhellyel is. Az eladósodás elleni hangzatos szavak mögött tehát a Fidesz jogos lelkiismeret-furdalása áll: tudják, hogy felelősek az önkormányzatok eladósításáért, de inkább másokat vádolnak, és unortodox adósságrendező csomagot készítenek elő, amelynek az árát kétszeresen kell majd megfizetnie Magyarországnak".

A közleményük azzal zárul: "A jelenlegi kormány fenntarthatatlan – és egyszeri bevételt hozó – költségvetési intézkedéseivel úgy öli meg a gazdasági növekedés esélyét is, hogy a szavakon túl valójában semmit sem tesz az államadósság hosszú távú csökkentése érdekében. E cél eléréséhez ugyanis nem hazug vádak kellenek, hanem felelős költségvetési politika, növekedés orientált gazdaságpolitika és független, ellenőrző intézmények. A közpénzen sokszorosított hazugságok helyett célszerű volna olyan kormányzati megoldásokat kínálnia a Fidesznek, amelyen nemcsak hangzatosak, de működőképesek is."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.