Krízisterv a kihűléses halálesetek ellen

Fel kell kutatni a leginkább veszélyeztetetteket, majd krízistervet kell készíteni a szaporodó fagyhalál-esetek miatt a szociális miniszter szerint. Szűcs Erika hárítja a kormány felelősségét: szerinte elsősorban a családnak kell megelőznie a kihűléses haláleseteket.

Speciális téliprogramra van szükség a kihűléses halálesetek megelőzésére, melynek keretében felkutatják a leginkább veszélyeztetetteket, az egyedül vagy szűk anyagi lehetőségek között élőket - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A miniszter hiánypótlónak nevezte azt a szakmai konzultációt, amelyet önkormányzati szövetségekkel, a hajléktalan-ellátásban részt vevő civil szervezetekkel és energiaszolgáltatókkal a napokban folytatott az átlagosnál nagyobb számban előforduló idei fagyhalálesetek kapcsán. Hangoztatta: fel kell kutatni minden egyes haláleset körülményeit, és a tapasztalatok alapján krízistervet kell készíteni.

Szűcs Erika, a kormányzatot ért kritikákra válaszul, hangsúlyozta, hogy a kihűléses halálesetek megelőzése elsősorban a család, másodsorban a helyi közösség, és csak harmadrészben a hatóságok felelőssége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.