Krausz Tamás sem kér a Sorsok Háza-projektből

Krausz Tamás történészprofesszor is visszautasította Schmidt Máriának a Sorsok Háza koncepciójának kidolgozására vonatkozó felkérését – értesült az atv.hu.

Az Egyesült Államokban élő Deák István történészprofesszor és György Péter esztéta már elutasította a felkérést, hogy részt vegyen a Sorsok Háza koncepciójának kidolgozásában – írtuk korábban.

Az atv.hu úgy értesült: a baloldaliként ismert történészprofesszor, Krausz Tamás is kapott ugyanilyen felkérést Schmidt Máriától, a Sorsok Háza koncepciójának kidolgozására a kormány által felkért történésztől, ám Krausz is visszautasította a lehetőséget.

Az atv.hu információját Krausz Tamás megerősítette. „Az egész kormányprojekt – a Horthy-szobroktól és emléktábláktól a Szabadság térre tervezett képtelen, álromantikus giccsig – értelmetlen, önpusztító neohorthysta szellemi restauráció, amelynek ideológiai értelme, hogy elmossa a határokat a hóhérok és az áldozatok között” – fogalmazott a történészprofesszor.



„Miképp volt lehetséges, hogy a horthysta hatalmi elit jelentős csoportjai és a magyar társadalom nem jelentéktelen része, mindenekelőtt persze maga Horthy Miklós a magyarországi és a szovjetunióbeli, vagyis a kettős népirtás bűnébe esett?” – tette fel a nem költői kérdést Krausz, aki többek közt erre a kérdésre is „pontos, tudományosan megalapozott választ” vár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.