Erre készül második félévben a kormány

Nyolcvanöt előterjesztés megtárgyalását tartalmazza a kormány második félévi munkaterve, amely a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A tervezett menetrend szerint a kabinet júliusban megvitatja egyebek mellett a büntetőeljárási törvény, valamint a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiszabható bírságokról szóló kormányrendelet módosítását. 

Augusztusban kerülhet a kormány elé bizonyos gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendeletek módosításának kérdése, az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésével összefüggő jogszabályi változtatások, továbbá a gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról, valamint a hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló törvény tervezete.

A szeptemberi kormányüléseken lehet napirenden az európai parlamenti képviselők jogállásáról szóló törvény módosítása, és várhatóan ebben a hónapban kezdi tárgyalni a kabinet a 2014-es költségvetés és adótörvények tervezetét. 

A következő hónapban, októberben várhatóan téma lesz például a társadalmi felzárkózásról, az állami nyilvántartások összehangolásáról, valamint a megújuló energiáról és az energiahatékonyságról szóló törvény tervezete. 

A novemberben a kormány elé kerülő 26 előterjesztés között szerepel a felsőoktatás finanszírozásával és gazdálkodásával kapcsolatos kérdésekről szóló kormányrendelet, valamint a nyugdíjak és egyes más ellátások 2014. januári emelését tartalmazó rendelet. Megtárgyalhatja a kabinet emellett a turizmustörvényt és az atomenergia-törvény módosítását. 

Az év utolsó hónapjában várhatóan a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes kormányrendeletek módosítását, valamint az adómentes juttatásnak minősülő, szociálpolitikai menetdíj-támogatást nem tartalmazó közlekedési kedvezményekről szóló rendeletet is megvitatják a kabinet tagjai. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.