Köztisztviselői versenyvizsga romáknak

Még tíz napig pályázhatnak, akik romaként szeretnének köztisztviselői álláshoz jutni

Október 16-ig nyújthatják be pályázatukat azok a roma diplomások, akik be szeretnének kerülni a közigazgatásba.

Teleki László romaügyi miniszterelnöki megbízott hétfőn a Parlamentben közölte: 200 romának tudnak lehetőséget adni arra, hogy ha sikeres versenyvizsgát tesznek, januártól bekerülhessenek a közigazgatásba.

A jelentkezők közül 250 felsőfokú végzettséggel rendelkező, roma származású magyar állampolgár tehet novemberben versenyvizsgát, és a sikeres vizsgázók közül egy külön foglalkoztatási pályázat keretében 200 fő kaphat köztisztviselői kinevezést.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, politikailag és társadalmilag is nagyon fontos ez a kezdeményezés.

Arra a kérdésre, hogyan ellenőrzik azt, hogy valóban roma származású-e a pályázó, Teleki László azt mondta, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány dokumentumaiból dolgoznak, ennél az alapítványnál azok pályázhattak főiskolai, egyetemi ösztöndíjra, akik romának vallották magukat, és a helyi kisebbségi önkormányzat is ajánlotta őket.

Hozzátette: a jelentkezők listáját mindenképpen szeretnék összevetni ezzel az adatbázissal, de ha valaki ezen túl jelentkezik, annak sem ellenőrzik a származását.

A miniszterelnöki megbízott szerint mindegy, hogy valaki most vagy húsz éve szerezte meg a diplomáját, akkor is pályázhat.

Arra a kérdésre, hova kerülhetnek a jelentkezők a közigazgatásban, Teleki László közölte: először a munkaadókat, a minisztériumokat, illetve a regionális szervezeteket kívánják megszólítani, hogy milyen szakembereket kívánnak foglalkoztatni. Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is lesznek állások - hangsúlyozta.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.