Közszolgálati feladat? A rádiósok Orbán igazáról győzködik a tüntetőt

A miniszterelnök igazáról próbálták meggyőzni a diákok követeléseivel érkező diáktüntetőt a Magyar Rádió munkatársai: a szociológus hallgató telefonjával rögzítette az eseményeket.

Stein Róbert, az MTVA tartalomigazgatója és a Lánchíd Rádiótól nyáron a Kossuth Rádió 180 perc című műsorához került Kocsis Éva műsorvezető a miniszterelnök igazáról győzködik a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus hallgatót - ez látszik az atlatszo.hu-n közzétett rejtett kamerás felvételen.

Tóth Fruzsina adta át a diákok követeléseit Stein Róbertnek, az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatójának

2012. december 17-én a Humán Platform oktatási és kulturális ügyek miatt tartott Szalay utcai tüntetéséről több ezer ember vonult - főleg gimnazista és egyetemista diákok - a Kossuth tér és a Nagykörút érintésével a Rádióhoz. Úgy gondolták, hogy Orbán Viktor szombaton megrendezett Fidelitas-os álkonzultációja és a keretszámok eltörléséről tett bejelentése nem egyezik a követeléseikkel.

A tüntetőket a rádiónál rendőrsorfal és Stein Róbert tartalomigazgató várta, aki közlése szerint felsőbb utasításra nem engedi a hallgatók és a Humán Platform beolvasását, de szívesen átveszi azokat. A tömeg szavazás alapján úgy döntött, hogy ezzel nem elégszik meg.

Harmadik próbálkozásra Tóth Fruzsina első éves szociológia hallgató bejutott az épületbe, majd a 21 órai híradás első híreként a műsorvezető szerkesztve ugyan, de beszámolt a diákok követeléseiről. A diáklány a Rádió épületében történteket rögzítette mobiltelefonjával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.