Közpénzek eltüntetésével vádolja a Fidesz Heves polgármesterét

Közpénzek felelőtlen kezelésével, az óvodások és iskolások ebédpénzének eltűntetésével vádolja a hevesi Fidesz a város független – korábban fideszes – polgármesterét, ezért feljelentést tesznek az ügyben.

"Nem tudjuk, mire ment el a pénz, kinek a zsebébe vándorolt törvénytelenül a szülők befizetése és az állami támogatás! Itt bűncselekmény gyanúja is felmerülhet, ezért feljelentést teszünk az ügyben!" - fogalmazott Sveiczer Sándor, a Fidesz helyi elnöke közleményében.

A városi Fidesz elnökének közleménye szerint Csáki felelőtlen gazdálkodása azzal fenyeget, hogy leállnak az alapszolgáltatások a jövő héttől Hevesen, ahol adósságrendezési eljárás indult az önkormányzat ellen.

Szerinte a város még a szülőket is megkárosította, mert több mint 200 millió forinttal tartozik a közétkeztető cégeknek, miközben az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben beszedték az ebédpénzt. Ez azonban mégsem jutott el azokhoz, akik az ételt szállítják, csakúgy mint az állami normatíva, pedig azt is minden hónapban elutalja az államkincstár Hevesnek.

A helyi politikus úgy vélekedett, hogy a polgármester évek óta tisztában van azzal, hogy az általa folytatott gazdálkodás fenntarthatatlan és most sem tesz semmit a helyzet rendezésére.

Csáki Zsigmond reagálásában képtelenségnek nevezte a vádakat, amelyekből - mint mondta - Sveiczer Sándor nyilvánvalóan politikai tőkét kíván kovácsolni.

A fideszes politikus szerinte immár hat éve tagja a városfejlesztési és a közbeszerzési bizottságnak, ezért nagyon jól tudja, hogy a város által kibocsátott kötvények nyomán befolyt összeget az oktatási intézményekre, az épületek felújítására költötték.

A képviselőnek nem ez az első feljelentése ám az eddig megfogalmazott vádjait még a nyomozati szakban visszadobták - mondta Csáki Zsigmond.


Sveiczer Sándor azt követően juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy a település képviselőtestülete hétfőn elfogadta a város válságköltségvetését. Ugyanis július elején csődöt jelentett a település, és adósságrendezési eljárás indult az önkormányzattal szemben.

Csáki Zsigmond egyébként korábban a Fideszben politizált, sőt a párt Heves megyei elnöki tisztét is ellátta, ám a helyi rendelőintézet funkcionális privatizációja miatt kizárták a pártból.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.