Plasztikai sebész is jár közpénzből az állami vezetőknek

Három hónapnyi szívós munkával gyűjtötte össze az atlatszo.hu, hogy pontosan milyen orvosi ellátást kértek eddig az állami vezetők.

Az Orbán-kormány alatt jelentősen megemelkedett a soron kívüli és kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult állami vezetők száma. 2009 januárjában, az akkor érvényes jogszabály alapján, még 175-en tartoztak ebbe a körbe, idén július derekán már 311-en, ám a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem tudta pontosan megmondani, hogy ez éves szinten mennyi kiadást jelent a társadalombiztosítási rendszerben az érintettek ellátása. 

A “legnépszerűbb” osztály az állami vezetői juttatásra jogosultak körében minden évben a fogászat volt, de sokszor látogatták a labort, a füll-orr-gégészetet, a sürgősségit, a sebészetet, a röntgent, a belgyógyászatot és a szájsebészeti szakambulanciát is – derül ki az atlatszo.hu által közzé tett cikkből. 

A portál szerint 2009-ben 5, azóta minden évben 4 ellátást is igénybevettek az állami vezetők a plasztikai sebészeti szakambulancián. Sőt 2009-ben 9, majd 5-5, tavaly 4, idén augusztusig pedig 3 ellátás volt az andrológia – férfigyógyászat – osztályon, amely elsősorban a férfimeddőséggel és a férfiak szexuális problémáival (libidógondok, merevedési zavarok) foglalkozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.