Közös fellépésre biztat a Pedagógusok Szakszervezete

Élni fogunk a szakszervezeti jogokkal, ha a tagság jogos követeléseit figyelmen kívül hagyják – figyelmeztet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezetősége.

– A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Országos Vezetősége június végi ülésén áttekintette a köznevelés, az érdekegyeztetés helyzetét és feladatokat is meghatározott. A PSZ a jövőben nagyobb figyelmet fordít az együttműködésre azon szakszervezetekkel és civil szervezetekkel, amelyek célja a közszférában dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása – olvasható a PSZ közleményében.

A Pedagógusok Szakszervezete egyenrangú partnerként kíván együttműködni azokkal a szakszervezetekkel, szakmai és civil szervezetekkel, amelyek célul tűzték ki a köznevelés átalakítását, a tanítás szabadságának visszaállítását, az oktatáshoz való szabad hozzáférés jogának helyreállítását.

A PSZ szerint csak közösen lehet a köznevelés rendszerszintű megváltoztatását elérni, az érdekvédelmi szervezet nem mond le arról, hogy a köznevelésben törvényes keretek között folyamatossá váljon az érdekegyeztetés. Nem mond le arról, hogy figyelemmel kísérje a kormányzati intézkedéseket és ellenőrizze a fenntartói működés jogszerűségét.

A Pedagógusok Szakszervezete – a sztrájkbizottság tagjaként – folytatni kívánja a tárgyalást a kormánnyal, de élni fog a szakszervezeti jogokkal, ha a tagság jogos követeléseit figyelmen kívül hagyják – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.