Közmunka: Pusztaottlaka visszautasítja az LMP vádjait

Pusztaottlaka Önkormányzatának képviselő-testülete visszautasítja az LMP vádaskodásait, miszerint embertelen körülmények között foglalkoztatják a mezőgazdasági Start-közmunkaprogram résztvevőit. A képviselő-testület továbbá sajnálattal vette tudomásul, hogy a Start-közmunkaprogramban dolgozók munkahelye, illetve családjaik megélhetése "politikai támadások kereszttüzébe került".

Simonka György, pusztaottlakai polgármester, fideszes országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hozzátette: a testület nyilvánosságra hozza az irányító hatóság március 29-ei ellenőrzési jegyzőkönyvét, amely a valós tényeket rögzíti.

Szél Bernadett, LMP-s képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egyes Békés megyei településeken embertelen körülmények között foglalkoztatják a mezőgazdasági Start-közmunkaprogram résztvevőit.

A képviselő, aki kedden a megye három településére, Bánkútra, Pusztaottlakára és Medgyesegyházára látogatott, úgy fogalmazott, hogy a program résztvevői gyakorlatilag "rabszolgasorban" élnek. Mint mondta, rosszak a higiénés körülmények, a földeken dolgozók nem kapnak folyadékot, ezért vegyszeres vizet kénytelenek inni.

Szél Bernadett elmondta, egy pusztaottlakai párttagjuk hívta fel a figyelmüket a helyzetre. A politikus közölte: a helyiek állítása szerint a program résztvevői Simonka György földjein dolgoznak.

Az ellenzéki képviselő elmondta, szerette volna látni a helyi agrár Start-közmunkaprogram pályázatát és szerződéseit, a pusztaottlakai önkormányzattól pedig azt akarta megtudni, hogy kinek a földjein folyik a közmunka. Hangsúlyozta, hogy írásbeli, illetve a helyszínen, a település önkormányzatában is megismételt kérése ellenére megtagadták tőle az adatok átadását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.