Közmédia: Téged is zaklatott Sipos Pál?

Felhívást tett közzé a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által létrehozott etikai bizottság: azok jelentkezését várják, akik érdemi információkkal tudják segíteni a Sipos Pálhoz köthető esetleges fiatalkorúak elleni szexuális zaklatások feltárását az MTV-n belül.

A felhívásban olyan emberek beszámolóját várják, akik ki voltak téve az egykor az MTV-nél dolgozó tanár, televíziós szerkesztő zaklatásának, feltételezték vagy tudtak Sipos Pál egyenlőtlen helyzettel visszaélő szexuális magatartásáról és ezt akár jelezték is felettesüknek. Emellett azok jelentkezését is fogadják az MTV-MTVA etikai bizottság - 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. levelezési címre vagy az etikaibizottsag@mtva.hu email-címre, akiknek gyanút keltett Sipos Pál viselkedése a televíziónál, de a két intézmény várja az információkat az MTV akkori működésével kapcsolatban is, abból a szempontból, hogy az megakadályozta vagy lehetővé tette a gyermekekkel, fiatalokkal, vagy tinédzserekkel szembeni szexuális visszaélést.

A felhívásból kiderül: a bizottság törvényeknek megfelelően, zártan kezeli a jelentkezők személyes adatait, akik a 06/1-441-9450-es telefonszámon vagy személyesen is felvehetik a kapcsolatot a testülettel. Mint írták, az adatokat szükség esetén kizárólag a nyomozó hatóságoknak adja át a bizottság, a vizsgálat lezárása után pedig megsemmisíti.

Július elején a 444.hu számolt be Utána minden állat szomorú című írásában arról, hogy huszonöt évvel ezelőtt az általuk S. néven említett magyartanár diákjait molesztálta egy fővárosi gimnáziumban. Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár - mondta néhány nappal később az Origónak Rozgonyi Krisztina médiajogász, aki ugyanabba az iskolába járt, ahol a férfi tanított. A férfi a 444.hu-nak azt mondta: a huszonöt évvel ezelőtti iskolai lebukásáig "nem nőtt be a feje lágya". Azonban ahhoz ragaszkodott, hogy tévés karrierje idején már nem történt meg, hogy gimnazistákhoz közeledjen.

A két intézmény vezetői augusztus 1-jén tudatták: a közmédia szeretné segíteni az egykori ifjúsági műsorok szerkesztőjének ügyében az igazság megismerését, ezért etikai vizsgálatot indítanak. Az MTV július 22-én közölte: azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.