Közel 750 üres státus szűnhet meg a BRFK-nál

A hvg.hu értesülése szerint mintegy 750 üres státus megszüntetését tervezik a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál, ami azzal járhat, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a kerületi kapitányságokra is kevesebb ember juthat.

A hírportál hétfő este azt írta, hogy kisebb létszámmal működhet a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amelynek az átszervezése tovább csúszik. Felidézték: szeptember végén jelentették be a BRFK átalakítását, hogy a központból nagyjából 800 embert a kerületekbe vezényelve több egyenruhás legyen az utcákon, és csökkenjenek a kerületi nyomozók terhei, a BRFK központjában pedig csak a kiemelt ügyekkel foglalkoznának. Az átszervezés időpontjául előbb november, majd december első napját tűzték ki.

A hvg.hu rendőri körökből származó információi szerint a szervezeti átalakítás december 10-ével kezdődik meg, és 2013 beköszöntével már mindennek az új szisztéma szerint kell működnie. A portál úgy tudja, ennek a rendszernek a része, hogy a BRFK 8700 rendőri státusából mintegy 750 üres státust szüntetnek meg. Értesüléseik szerint ezeket az üres posztokat korábban a kerületi kapitányságok megkapták, hogy töltsék be, de aztán - egy újabb döntéssel - elvették őket. A hvg.hu azt írta, van olyan kapitányság, amelynek 29 üres státusát veszik el.

Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere a hvg.hu-nak azt mondta: a kerületi rendőrkapitányság állományából jelenleg 22 ember hiányzik, de csak 11-15 embert ígértek a helyzet javítására.

A cikk szerint a hvg.hu a rendőrségi átszervezésekkel kapcsolatban megkérdezte az Országos Rendőr-főkapitányságot is, ott a megkeresésükre azt válaszolták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden, a közvéleményre tartozó információt megadott, további kérdésekre nem kívánnak válaszolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.