Közel kétharmadot szerezne a Fidesz a Nézőpont szerint

Csaknem kétharmados többséget szereznének a kormánypártok egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson - derül ki a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatására épülő mandátumbecslésből, amelyet a szervezet hétfőn juttatott el az MTI-hez.
A mandátumbecslést a február 4-én publikált közvélemény-kutatása alapján készítette a Nézőpont Intézet, és a potenciális pártpreferencia-adatokat vették alapul.

Felidézték, hogy a január 24. és 26. között, ezer ember megkérdezésével készült reprezentatív felmérésük szerint a Fidesz-KDNP 40, az MSZP 12, a DK 6, az Együtt 4, az LMP 8, a Jobbik pedig 27 százalékos potenciális táborral rendelkezett.

Erre építve a Fidesz-KDNP 123 mandátumot szerezne - vagyis a parlamenti helyek közel kétharmadát -, ami továbbra is stabil, erős többséget biztosítana a kormánypárti szövetségnek. Egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson a Jobbik 38 helyet szerezne, az MSZP, a DK, valamint az Együtt közösen 29 helyet, az LMP pedig 9 mandátumra számíthatna - olvasható a Nézőpont Intézet közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.