Közéjük is lőnek? A rendőrség megteszi a "szükséges intézkedéseket"

A rendőrség megteszi a szükséges intézkedéseket a közrend helyreállítása érdekében, ha jogsértést észlel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán, miután a devecseri demonstrálók bejelentették: pénteken mindenképpen megtartják a félpályás útlezárással járó tiltakozásukat.

Csenki Géza kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntektől demonstrációt tartanak a devecseriek, a 8-as úton félpályás lezárással akarnak tiltakozni a kormány vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos kártérítési intézkedései ellen. Mint mondta, kárenyhítés helyett teljes kártérítést követelnek a kormánytól, és egyértelmű tájékoztatást akarnak kapni az egészségügyi kockázatokról.

A devecseri demonstráció megtartására benyújtott civil kérelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az egész megye területén érvényben lévő veszélyhelyzet miatt elutasította.

Csenki Géza szerdán elmondta: mindenképpen megtartják a tervezett demonstrációt pénteken, ha kell, polgári engedetlenség árán is. Kijelentette: "nincs vesztenivalónk, mindenünket elvitt a vörösiszap. "Nem mondtunk le az akcióról. Teljes kártalanítást mindenkinek, Élhető Devecsert feliratú táblákkal készülünk felvonulni. Ha korlátozzák gyülekezési jogunkat, polgári engedetlenséget szegezünk szembe azokkal, akik vonakodnak teljesíteni ígéreteiket, és megpróbálnak kijátszani minket. Életünket tönkre tették, most pedig még a jogainkat is kétségbe vonják. Mi ezt nem hagyjuk, lőjenek akár belénk" - mondta Csenki Géza, a devecseri civil ellenállás szervezője Simó Endrének, az MSZF szervezőjének.

A devecseri szervezőkkel szerdán újra tárgyal a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.