Követségeket zárunk be az EU-ban, de Mongóliában ott leszünk

Mongóliában és Ecuadorban nyílik hamarosan magyar nagykövetség, míg a ciprusi és az észtországi bezár - mondta Nagy Anna külügyi szóvivő kedden az MTI-nek.
Nagy Anna tájékoztatása szerint 2015. január 1-jén nyílik magyar nagykövetség Mongólia fővárosában, Ulánbátorban és az ecuadori fővárosban, Quitóban.
    
Négy új főkonzulátus is nyílik: az oroszországi Kazánban, a németországi Düsseldorfban és Stuttgartban, valamint a vietnami Ho Si Mihn-városban - közölte.
   
A szóvivő elmondta, szeptember 15-től több képviseletet összevonnak, így egyesül a bécsi ENSZ- és EBESZ-(Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) képviselet, a genfi ENSZ- és WTO-(Kereskedelmi Világszervezet) képviselet, valamint december 31-től a párizsi UNESCO-(az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) és OECD-(Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) képviselet.
   
Ugyanakkor szeptember 15-től két magyar nagykövetség megszűnik: a ciprusi Nicosiában és az észtországi Tallinnban működő külképviselet - jelezte Nagy Anna.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.