Kövér tudja, mi mindent utál a baloldal

Az Országgyűlés elnöke szerint a baloldal utál mindent, ami közösségi, ami nemzeti.

Kövér László a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezete által szervezett országjáró kerekasztal-beszélgetés csütörtöki kecskeméti helyszínén hangsúlyozta: „Akinek közösségei vannak, akinek van nemzete, akinek van politikája, ha el is bizonytalanodik néha döntése meghozatalában, van kire támaszkodjon, van kire nézzen”. Álláspontja szerint a baloldal azért nem szereti ezeket az embereket, mert nem lehet őket a tévén és az interneten keresztül manipulálni.

A baloldal „utálja a középosztályt”, uszítanak, amikor gazdagokról beszélnek – mondta a parlament elnöke. „Amikor gazdagokról beszélnek, akkor azokról beszélnek, akiknek munkából valamijük van, és azokat próbálják az irigység és a gyűlölet középpontjába helyezni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy soha nem azokkal szemben, akik valóban haszonélvezői voltak az elmúlt évtizedeknek. Soha nem saját fajtájukkal szemben, soha nem a multikkal szemben, soha nem a nemzetközi tőkével szemben – szögezte le Kövér László. Ha visszajönnének, az lenne, ami 2010 előtt volt – vélekedett a politikus.

Kövér László hangsúlyozta: már négy évvel korábban is azt mondta, hogy az elszámoltatásnak meg kell történnie, de csakis a jogállami keretek között. Kiemelte, hogy az esetek egyik részében „senki nem emlékezik semmire”, a bűncselekmények gyanúját bizonyító iratok pedig eltűntek. A nyomozati szakaszig lezárulnak az ügyek, a „bíróságok azonban a függetlenséget” gyakran a „jogtól való függetlenségként„ értelmezik – tette hozzá Kövér László. Nem a politikusoknak lenne dolga a bírósági ügyek elemzése, hanem a bírótársaiknak – mondta, szerinte azonban erre még nem került sor.

Kövér László szerint, a nemzetközi támadások mögött az van, hogy a legutóbbi választáson megbukott politikusok „a kommunista hagyományokat” követve a nemzetközi szervezeteket használták fel a hazájuk elleni támadásokhoz. Másrész komoly küzdelem zajlik az Európai Union belül, amelynek véleménye szerint színterévé vált Magyarország. Kövér László elmondta, hogy azért is támadják Magyarországot, mert „kivettünk a vállalkozásaik zsebéből több ezer milliárd forintot, amit az önök zsebéből akartak elvenni”.

Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének tiszteletbeli elnöke, KDNP-s országgyűlési képviselő, a kerekasztal-beszélgetés szervezője és moderátora elmondta: 213. alkalommal rendezik meg a fórumot.

Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet igazgatója a magyar-orosz kapcsolatokról beszélt. Kitért arra, hogy 2009-től a Fidesz-KDNP arra készült, hogy a magyar termékeknek piacot szerez, ezért racionális döntés volt a kapcsolatok normalizálása, mert a gazdasági együttműködés érdeke az országnak.vHozzátette: gazdasági kapcsolatépítés folyik Oroszországgal.

Mráz Ágoston beszélt arról, hogy a „pillanatnyi állapot” szerint a nemzeti oldal szimpatizánsi tábora biztos többséget mutat, de a választást azok fogják eldönteni, akik elmennek szavazni. Orbán Viktor népszerűségével kapcsolatban ismertette, hogy magasabb, mint a Fidesz-KDNP népszerűsége, mert a szimpatizánsok 40-44 százaléka tartja őt a legjobb választásnak a miniszterelnöki posztra. Nincs kormányváltó hangulat – mondta, hozzátéve, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy „pillanatfelvétel”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.