Kövér reménye nyolc, de inkább 12 év a hatalomban

Kövér László (Fidesz) úgy érzi, neki „rózsaszínű” kilátásai voltak a rendszerváltás előtti indulásakor a mai huszonévesekéihez képest. Balatonszárszón beszélt a jövő „polgári” kormányzásáról, amin vélhetőleg a Fidesz „jó szándékú és adja isten, tehetséges kormányzását” értette.

Az „utolsó utáni pillanatban vagyunk" ahhoz, hogy a magyar társadalmat a szakadék széléről visszarántsuk - mondta Kövér László Balatonszárszón.

- Ehhez nem lesz elegendő mindössze a Fidesz bármilyen jó szándékú, és adja isten, tehetséges kormányzása, ehhez mennél több embernek az ugyanabba a nyomvonalba illeszkedő akarata szükséges - hangoztatta a Fidesz országos választmányának elnöke, akit a párt ifjúsági tagozata hívott Balatonszárszóra.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett háromnapos találkozón mintegy 250-en vesznek részt.

Kövér, mielőtt a huszonéves fiatalokkal találkozott volna, újságíróknak azt mondta: mivel itt olyan emberekkel beszél majd, akik néhány év múlva az ország munkaképes és munkavállaló „derékhadához" csatlakoznak, ennél jobb társaságot nem is nagyon találhatott volna arra, hogy világossá tegye, mi a tét.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a mostani huszonévesek rosszabb kilátásokkal indulnak a felnőtt életbe, mint amilyenekkel az ő korosztálya. Bár lázadtak az akkori rendszer ellen - fűzte hozzá -, most mégis „elég rózsaszínűnek tűnnek" az akkori kilátások a mostaniakhoz képest.

Kövér László úgy fogalmazott: - Ha a következő négy esztendőt nem követi még legalább négy, de inkább nyolc polgári kormányzás jegyében eltelő esztendő (...) ha nem tudunk (...) olyan társadalompolitikai változást elindítani, amely majd a mi gyerekeink felnőttkorában hozza meg az igazi gyümölcsét, akkor nem hogy az ő életük lesz nehezebb, mint amilyen a miénk volt, de gyakorlatilag a magyar társadalomnak a kilátásai tűnnek szinte reménytelennek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.