Kövér László, a kíváló úttörő

Kiváló úttörő emléklapot és egy, az "útiköltségek" gyűjtésére szolgáló perselyt adott több baloldali ifjúsági szervezet Kövér Lászlónak, a Fidesz választmányi elnökének.

Galba-Deák Ádám, a Demokratikus Hálózat elnöke sajtótájékoztatón elmondta, az oklevelet a fóti ügy kapcsán azért adományozzák a fideszes politikusnak, mert "a jó úttörő ott segít, ahol tud".

Az elnök közölte, a napokban nyilvánosságra került hangfelvételen egy fóti prominens fideszes politikus felhívott egy, "szintén a Fideszhez közeli embert", és elbeszélgettek arról, hogyan kellene megegyezni a pályázati pénzekről.
Hozzátette: ezen a beszélgetésen felmerül Kövér László neve is, aki - mint mondták - majd segít megoldani a problémákat.

Németh Gábor, a Societas budapesti alelnöke közölte, Kövér László a perselyben gyűjtheti a pénzt a Lánchíd Rádiónak, a Hír TV-nek, a Kurucinfónak és az Echo Tv-nek.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy néhány héttel ezelőtt a Heti Válasz címlapján szerepelt Kövér László, aki a lapnak azt mondta, neveket akar arról, kik, milyen módon vettek részt adócsalásban, korrupciós ügyekben. A fóti hangfelvétellel összefüggésben nagyon sokan neveket akarnak hallani - tette hozzá.
Az emléklapot a Demokratikus Hálózat mellett a Societas és a Solidus Egyesület adományozta a fideszes politikusnak. A szervezetek képviselői a sajtótájékoztató után becsengettek a Fidesz központi hivatalába, majd mivel Kövér László nem volt ott, a portán hagyták az emléklapot és a perselyt.

Fábry Béla, Fót szocialista alpolgármestere múlt hétfőn jelentette be: ügyészségi bejelentést tett a település KDNP-s polgármestere, Mádly Zsolt, aki a Fidesz támogatásával indult a polgármester-választáson, egy előkerült titkos hangszalag miatt, amely egy 300 millió forintos útfejlesztéssel kapcsolatban a korrupció gyanúját veti fel. Elmondta, hogy a két - egy fideszes és egy szocialista - képviselő postaládájába bedobott hangfelvétel szerint a munka elnyerésére pályázó, az önkormányzat tulajdonában lévő építőipari kft. vezetője, a cég fideszes felügyelő bizottságának elnöke és egy jogász - mindhárman pápaiak - arról beszélgettek, miként lehetne a beruházáson belül többletforrásra szert tenni. Ennek lényege, hogy a munkát alulértékelnék, majd a pótmunkáért felvett pénz - hozzávetően 30 millió forint - egy részét maguk között osztanák el. A felvételen elhangzott az is, hogy baj esetén "Kövér Lacihoz lehet fordulni" - mondta az alpolgármester.

Az MDF csütörtöki közleményében idézett hanganyag szerint az egyezkedés így hangzik: "ebben érdekeltté tudnánk téged tenni, vagy én téged érdekeltté teszlek, hogy milyen úton-módon, azt még megbeszéljük (...) . A lényeg, hogy ezt le kéne pótmunkázni" (...) "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük" (...) "honorálunk már mindenkit, a Hír TV-től kezdve a Lánchíd Rádión át, mindenkit".

Az ügyben tettlegességre is sor került Mádly Zsolt és Fábry Béla között, akik kölcsönösen feljelentették egymást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.