Kövér jogtalanul oszlatott Egerben

A Fidesz helyi szervezetét két évvel ezelőtt kergették szét, a bíróság szerint jogtalanul.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megsemmisítette azt a döntést, amellyel a Fidesz Országos Választmányának elnöksége 2009 októberében feloszlatta a Fidesz Egri Szervezetét - tájékoztatta az MTI-t a felperes, a helyi párszervezet egykori alelnöke.

Az MTI megkereste a Fővárosi Ítélőtáblát, ahol azt közölték, hogy november 15-én valóban megszületett a másodfokú ítélet az ügyben, a határozat írásba foglalása folyamatban van, részleteket az ügyről csak ezt követően lehet megtudni.

Kövér László, a Fidesz Országos Választmánynak elnöke nem kívánt reagálni az ítéletre az MTI-nek.

A felperes, Bakos László értelmezése szerint jelenleg a 2009 októbere előtti, 220-240 tagot számláló városi pártszervezet a legitimen működő pártszervezet a településen. Ugyanakkor az ítélet, elsősorban erkölcsi elégtételt jelent a számára - tette hozzá a volt politikus.

2009 októberében a Fidesz Országos Választmányának elnöksége egyhangú döntéssel határozott úgy, hogy feloszlatja a szövetség egri szervezetét, amivel egyúttal megszűnt a szervezet tagjainak párttagsági viszonya is.
A választmány akkor azzal indokolta a határozatot, hogy a szervezet működése több alkalommal tartósan és súlyosan megsértette a szövetség alapszabályát.

Balázs József, a Fidesz Heves megyei szervezetének korábbi elnöke akkor azt közölte: kérték a választmánytól, hogy hozzon hathatós intézkedéseket az egri szervezet alapszabályt sértő döntéseinek megváltoztatása érdekében. Szerintük ilyen volt, hogy a helyi elnökség ki akarta zárni a csoport nagy részét a tagdíjfizetés késedelme miatt. Ugyanakkor a tagnyilvántartás jelentősen eltért a központi nyilvántartástól - mondta akkor Balázs József.

Bakos László szerint a döntés valódi oka az volt, hogy Demeter Ervinnek, akkori egri választókerületi elnöknek és szűk környezetének nem tetszett az egri szervezet 2009 júniusi tisztújító döntése. Ekkor Szeleczki Jánost - aki akkor a város alpolgármestere volt - választották a városi pártszervezet élére. A választmányi döntés megsemmisítését kérő keresetet első fokon még elutasította a bíróság, ám az ítélőtábla, másodfokon felülbírálta a határozatot.

Bakos László szerint a következő hetekben dől el, hogy mi lesz az egri Fidesz szervezet sorsa.

Ifj. Herman István, a Fidesz Egri Szervezetének ügyvezető alelnöke az MTI érdeklődésére azt mondta: azt követően kívánnak nyilatkozni az ügyben, hogy írásban kézhez kapták a bírósági ítélet szövegét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.