Kövér: kinyírnak bennünket a saját hazánkban

Dominique Strauss-Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak – mondta egy makói lakossági fórumon szerdán este Kövér László, a Fidesz MPP országos választmányának elnöke. Szerinte az volt a rendszerváltás óta az első négy igazán jó esztendő, amikor ők voltak hatalmon.

Kövér László a rendszerváltás óta eltelt húsz évről beszélt hallgatóságának. Azzal kezdte előadását: ma válság van, és meg kell keresni, honnan indultak azok a folyamatok, amelyek miatt ide jutottunk. 1994-ben úgy éltük meg, hogy csúfosan, megalázóan megvertek – holott nem így történt, érvelt Kövér László. A jobboldali pártok együtt több szavazatot kaptak, mint az MSZP, de árulások és csalások következtében nem tudtak összefogni. Így az MSZP a mandátumok 54 százalékát szerezte meg, a darabokra szabdalt jobboldal pedig csak 28 százalékot, mivel a választási rendszer az egységet jutalmazza. A kettő közötti űrt az akkor még jobboldali, polgári pártnak látszó SZDSZ töltötte ki, amely azonban elárulta a választóit.

Két évtized távlatából elmondható, hogy az volt a rendszerváltás óta az első négy igazán jó esztendő, amikor mi voltunk hatalmon – folytatta előadását Kövér. Úgy fognak visszaemlékezni a polgári gondolkodású emberek arra a négy évre, mint a baloldaliak a Kádár-rendszerre. Nem gondoltuk 1988-ban, amikor a Fidesz megalakult, hogy 2009-ben annyi lesz  az összes teljesítmény, hogy négy nyomorult éven át otthon érezhettük magunkat a saját hazánkban.

A jelenlegi helyzetre térve Kövér László úgy fogalmazott: nem az a legnagyobb baj, hogy anyagi romlás szélén áll az ország, hanem az, hogy a baloldal szavazói sem hisznek már abban, hogy érdemes ezért az országért valamit tenni. Amelyik ember nem akar élni, az előbb-utóbb meg is hal – fogalmazott Kövér László, majd úgy folytatta: a kommunisták 1990-ig nem tudták fegyverrel elérni azt, amit a piacgazdaság és a demokrácia keretei közt majdnem elértek: hogy „kinyírjanak bennünket a saját hazánkban”.

De ebben mi is ludasak vagyunk, figyelmeztette hallgatóságát. Ha éppen nem jut eszünkbe semmi, akkor egy kicsit szidjuk Gyurcsány Ferencet, pedig ő nem az oka a nyomorúságunknak, hanem a következménye. Nem Horn Gyula nem győzött '94-ben, hanem mi vesztettünk. Kövér szerint a 2002-es választást elcsalták, de ezért a Fidesz is okolható, mivel a párt képviselői a szavazatszedő bizottságoknak több mint a felében nem voltak jelen.

A választmányi elnök szerint voltak figyelmeztető előjelek 2001-ben, hogy valami megváltozott. Ezt jelezte szerinte „egy olyan megátalkodott, aljas kampány, amilyen azelőtt nem volt szokásban”. Kövér külön kiemelte a 23 millió románnal való riogatást. A Fidesz úgy vélte, ez olyan képtelenség, hogy nem hiszik el a választók. De elhitték. Vajon miért? Mért vagyunk mi nyomorúságosabb helyzetben, mint Szlovákia vagy Románia? - tette fel a kérdést Kövér. Azért, felelt a saját kérdésére, mert „ilyen gazember, senkiházi, prostituált értelmisége egyik országnak sincsen. Ők társtettesek abban amit az MSZP bűnöző klikkje elkövet.  Nincs olyan bűn, olyan gusztustalan gaztett, amit ezek ne tudnának erénnyé fényesíteni” -. szította az indulatokat Kövér.

Az IMF elnökének látogatásával a 2009-es  költségvetés 13 nappal a hatályba lépése után érvényét vesztette – jelentette ki egy kérdésre válaszolva. Eközben Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy pokoli évre számít - mintha ő nem lenne felelős a válságért. Ha ez megtörténhet, akkor jogosan teszik föl az emberek a kérdést: volt értelme egyáltalán a rendszerváltásnak? Kikívánkozik az emberekből, hogy menjen mindenki a fenébe, aki ezt művelte, az egész politikai elit! Kövér László szerint éppen erre megy ki a játék. Ha mindenki felelős, akkor senki sem felelős. Ha  mi nem védjük meg magunkat, mondta, akkor a saját hazánkban kifosztott, tulajdon nélküli rabszolgák maradunk. A gyermekeink közül csak az marad  ebben az országban, aki nem tud sehová elmenni.

Egy másik kérdésre - hogyan értékeli, hogy a Jobbik 8 százalékot szerzett a ferencvárosi időközi választáson? -, Kövér azt mondta: az MSZP most a Jobbikot használja fel a Fidesz gyengítésére. Ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták csinálnak újabbat. Szerinte ilyen volt a Köztársaság Párt, ilyen volt a Centrum Párt, ilyen a Dávid Ibolya vezette MDF, és ilyen most a Jobbik., amelynek szándékait szerinte jól jellemzi, hogy a ferencvárosi kampányban szinte nem foglalkozott az MSZP-vel, a Fideszt viszont háromszor is feljelentette választási csalásért.

Az IMF  főigazgatójának látogatásáról szólva Kövér László azt mondta: Dominique Strauss Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak. 
Az IMF nem vette figyelembe, hogy nem Gyurcsány Ferencnek, hanem az országnak segítenek. Ennek az az oka, hogy az  IMF is ugyanabban abban a politikában érdekelt, amit ez a kormány folytat.

Arra a kérdésre, egyetért-e azzal, hogy rokonság van a magyar és a palesztin nép között, Kövér azt felelte: nem kíván erről véleményt mondani. Az önbecsülésünk nem attól függ, mekkora marhaságokat tudunk kitalálni - fogalmazott. Hiába keressük mi másban a bűnbakot a saját sorsunkért, nincs nagy, egész világra szóló összeesküvés. Sok kicsi összeesküvés van, de  addig nincs baj, ameddig egy közösség ép, természetes értékítélettel rendelkezik, és az alávaló embereket képes kiközösíteni.

Akkor kezdődik a baj, ha valaki úgy gondolkodik, mint Biberach: ott a hazám, ahol a haszon. De ha külső erőkben keresünk a bűnbakokat, akkor csak a saját erőnket fecséreljük el – fejezte be ezt a gondolatsort.

Ha sikerül a Fidesznek hatalomra kerülni , mik a tervei a mostani rendőrséggel? - kérdezték a Fidesz választmányának elnökétől. Nem gondolom, hogy a rendőrség komcsi fészek lenne, válaszolta Kövér László. A tévészékház előtt azért kellett megveretni a rendőröket, mert éppen tüntetni kezdtek volna a saját kormányuk ellen. A lojalitás kezdett fölfesleni, és ha meg nem alázzák őket, később nehezebb lett volna felhasználni őket arra, amire felhasználták.

A rendőrök egy része olyan keveset keres, hogy szociális segélyre is jogosult lenne. Mégsem lehet szó nélkül elmenni a 2006  október 23-i rémtett mellett: Ez „a rendőrség őszödi beszéde”, amely nem maradhat megtorlás nélkül. Lehet, hogy sok minden elévül, mire hatalomra kerülünk, de amit lehet, megtesszük. Amelyik rendőr megbecstelenítette a rendőr egyenruhát, az nem mondhatja, hogy parancsra tettem, mert ezt az érvet  a náciktól sem fogadták el. Be fogjuk bizonyítani, hogy a rendőrség nem taposhatja büntetlenül a nemzeti zászlót. A rendőrségnek az a dolga, hogy megvédje a lakosságot a kisstílű, fatolvaj bűnözőktől, meg a nagystílű bűnözőktől is – fejezte be a makói lakossági fórumot Kövér László.

Kövér László a FIDESZ szombati választmányi ülésén
Kövér László a FIDESZ szombati választmányi ülésén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.