Kövér: Bajnai szégyellhetné a pofáját

Alaposan kiosztotta politikai ellenfeleit egy péntek esti tévéműsorban Kövér László. A fideszes házelnök szerint Bajnai Gordon - Gyurcsány Ferencet leszámítva - a legarcátlanabb ellenzéki politikus, Mesterházy Attila és Victor Ponta pedig megérdemlik egymást.

Kövér László a Hír Tv Péntek 8 című műsorában éles hangon bírálta az ellenzék vezetőit. A parlament fideszes elnöke Mesterházy Attila MSZP-elnök és Victor Ponta román kormányfő szombati budapesti találkozójáról azt mondta: "Jól vannak azok úgy ketten." Hozzátette: nem irigyli egyikőjüket sem a másiktól. Kövér László elutasította ugyanakkor azt a műsorvezetők által tolmácsolt nézői felvetést, hogy Sólyom László korábbi, szlovákiai incidenséhez hasonlóan a román miniszterelnököt nem kellene beengedni az országba. Hangsúlyozta: Magyarország nem tekint ellenségeként Romániára, helyette az együttműködést szeretné folytatni, hiszen közép-európaiként "egy csónakban evez" a két ország.

Kövér László kitért Bajnai Gordonra is, akit a legarcátlanabb ellenzéki politikusnak nevezett Gyurcsány Ferencet leszámítva. A házelnök szerint Bajnai Gordon miniszterként, majd kormányfőként oda juttatta az országot, hogy a Fidesz 2010-ben az előre meghatározott hiány mértékénél 500 milliárd forinttal nagyobb deficittel tudta átvenni a kormányzást. "Bajnai Gordonnak azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat, (...) el is megyek a fészkes fenébe" - tette hozzá.

Az LMP felbomlását értékelve Kövér azt mondta, nem tudja értelmezni, miként tudott felbomlani egy ilyen eleve rendkívül kis képviselőcsoport. Megjegyezte azonban, nem gondolja, hogy módosítani kellene a házszabályon, amiért minden korábbinál több független képviselője lett a parlamentnek.

Kövér Lászlót az országgyűlési őrség feladatairól is kérdezték, amivel összefüggésben azt mondta: feltételezni se tudja, hogy az új rendvédelmi szervnek akár csak egyszer is fel kellene lépnie egy erőszakoskodó képviselővel szemben, ám szerinte a parlamenti ellenzék bal-, illetve jobboldala az elmúlt két és fél évben újabb és újabb határokat lépett át az üléstermi viselkedést illetően, ami indokolttá teszi az őrség létrehozását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.