Kövér visszalőtt Gyurcsányra, és hízelgett Schiffernek

Példa nélküli lenne, ha sikeres népszavazás után Brüsszelben tovább erőltetnék a nemzetállamok alárendelésének politikáját – jelentette ki a Magyar Időknek adott terjedelmes interjúban Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A poltikus szerint Európa gyengítése és szisztematikus szétverése zajlik. Szerinte ha a magyarok nemet mondanak a betelepítésre, az egyértelmű felhatalmazást adhat a kormány számára annak a politikának a folytatására, amit a kötelező bevándorlási kvóták elhárítása érdekében eddig is folytatott. Mint mondta: példa nélküli lenne, ha a demokratikus közakarat ilyen egyértelmű kinyilvánítása után Brüsszelben – ahonnan az elmúlt öt-hat évben rendszeresen kaptunk kioktatást a vélt demokráciadeficitünk okán – tovább erőltetnék a nemzetállamok alárendelésének politikáját.

"Ha a magyar népszavazásnak semmilyen hatása nem lenne Brüsszel politikájára, akkor kijelenthetnénk: a király meztelen, szó sincs semmilyen európai demokráciáról."

Hozzátette azt is, "szemben a baloldal állításával, miszerint ki akarjuk vinni az EU-ból Magyarországot, mi nem a közösség felbomlásában vagyunk érdekeltek, hanem éppen fordítva: olyan erős Európai Unióban, amelyben hazánk még erősebbé tud válni. Ebben Németországot partnernek tekintjük, nélkülük nincs erős Európa. Nekünk az a problémánk Európával, hogy túlságosan gyenge."

Kövér László szerint "klasszikus bolsevista tempó", hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, az őszödi beszéd kiszivárogattása utáni zavargások mögött a Fidesz állt. A házelnök úgy véli, Gyurcsány épp azzal vádolja az ellenfelet, amit ő követett el: szerinte a titkosszolgálatokat a szocialisták arra próbálták felhasználni, hogy bebizonyítsák: a Fidesz árnyékállamot működtet, behatolt az államapparátusba, illetve összejátszik a szélsőjobboldallal. Ezzel akartak alapot teremteni az ellenzékkel szembeni fellépésre, a jogállam szűkítésére, adott esetben egy rendkívüli állapot bevezetésére.

A felelősségre vonás pedig Kövér szerint azért nem sikerült, mert egy jogállamban a kormánynak addig van mozgástere, ameddig a nyomozó hatóságok felett irányítással rendelkezik. Csakhogy miután az eljárások átkerülnek az ügyészséghez, majd tovább a bírósághoz, a kormányzatnak nincs további hatása, így megtörtént, hogy például a tábornokper néven elhíresült korrupciós ügyben nyilvánvaló beismerő vallomásokat negligált a bíróság, és felmentette a vádlottakat. "Egy-két kivételtől eltekintve kudarcba fulladt a 2006-os brutális rendőri akciók miatt indult felelősségre vonás éppúgy, mint a titkosszolgálatok vezetőinek a teljesen nyilvánvaló, hazaárulás-számba menő cselekedetei miatt indult jogi számonkérési kísérlet is, hogy a Biszku-perként címzett arcpirító bohózatról ne is beszéljünk." 

Az interjúból az is kiderül, hogy a házelnöknek hiányozni fog Schiffer András a közéletből, akinek politikai és emberi tisztességében, a saját hazája iránti elkötelezettségében sosem kételkedett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.