Kövér: Veszélyben az Európát összetartó keresztény értékek

Az Országgyűlés elnöke szerint veszélyben vannak azok a keresztény értékek, amelyek Európát létrehozták és ma is összetartják. Kövér László erről a szombathelyi Szent Márton-találkozón beszélt újságíróknak szombaton.

Kövér László úgy fogalmazott: ha Szent Márton életútjára tekintünk, azt látjuk, hogy ő nemcsak egyházi ember volt, nemcsak az evangéliumot hirdette, de annak a folyamatnak is a részese volt, amely Európát mint közösséget létrehozta, a kereszténység alapjaira állította.

Ma, 1700 évvel Szent Márton születése, és kétezer évvel a kereszténység világhódító útjának elindulása után úgy tűnik, hogy az az Európa, amely a kereszténységből merítette erejét, erre építette fel civilizációját, mintha megfeledkezne saját alapjairól - mondta. Ha pedig szánt szándékkal szedik fel és rombolják az alapokat, akkor Európának nem lesz hosszú jövője - jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Kövér László szerint Közép-Kelet-Európában és benne Magyarországnak is van még tartaléka a keresztény értékrendből, ezért is tartja fontosnak, hogy Szombathelyen ünnepelhették meg Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

A kétnapos találkozó ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Dominik Duka prágai bíboros-érsek celebrált, és amelyen jelen volt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia majdnem minden tagja, továbbá a szomszédos országokból és Európa számos más országából is érkeztek püspökök, egyházi méltóságok.

Szombaton - mások mellett - Böjte Csaba ferences szerzetes és Zacher Gábor toxikológus tart előadást. Vasárnap délelőtt a székesegyházban Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke celebrál szentmisét. A főpásztor ezen a szentmisén búcsúzik a szombathelyi hívőktől, hiszen ezután Győrben folytatja püspöki munkáját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.