Kövér szerint a kommunizmus nem vész el, csak átalakul

Az Országgyűlés elnökének ezen a napon is csak a migránsok jutottak az eszébe.

A kommunizmus huszadik századi áldozatainak akkor nyújthatunk igazi elégtételt, ha a huszonegyedik században nem hagyjuk, hogy „új bőrbe vedlett régi fenevadaknak ismét áldozataivá váljunk”, ha nem hagyjuk, hogy Európát elvegyék az európai emberektől, idegen nyelvű, szokású és hitű emberek millióinak erőszakolt betelepítésével - mondta Kövér László csütörtök este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen.

Az Országgyűlés elnöke a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a helyi áldozatok emléktáblájánál elmondott beszédében úgy fogalmazott, a XX. századi kommunista hagyomány a XXI. században sem vész el, csak átalakul, a proletár internacionalizmusból globális internacionalizmus lesz, de a nemzetellenesség változatlan marad; a marxista materializmusból, a mindent uraló anyagelvűségből mindent uraló pénzelvűség lesz, de az emberellenesség változatlan marad.

Kövér azt is mondta: nem szabad hagyni, hogy a nemzeteket megfosszák az államaiktól egy, ki tudja kik által kézben tartott brüsszeli helytartóságon keresztül irányított európai egyesült államok életre hívásával; és azt sem, hogy az emberektől elvegyék a hitüket, és kiforgassák a családi és nemzeti kötelékeikből, hazátlanná, gyökértelenné, kiszolgáltatottá téve őket.

A politikus beszédében kitért arra, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján nemcsak az áldozatokat ért fizikai erőszakra, hanem az azt megalapozó szellemi erőszakra is emlékezni és emlékeztetni kell azért, hogy "utódaink többé soha ne válhassanak semmilyen erőszak áldozataivá".

A hivatalosan megbukott kommunista eszmék politikai hagyatéka és folyománya, hogy napjainkban a magyar és európai balliberális politika szellemi erőszakot folytat az emberek és közösségeik azonosságtudata ellen - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: a kommunista korszak nem felejtendő tapasztalata az sem, hogy a társadalmi méretű szellemi erőszakot előbb vagy utóbb mindig társadalmi méretű fizikai erőszak követi - mondta, kitérve arra, hogy "olyan fizikai erőszak, amelynek huszonegyedik századi első hullámait Európa megérezhette a németországi Kölnben, vagy minden olyan európai országban, ahol a balliberális politika a fogyatkozó szavazóbázisa remélt pótlása érdekében tudatosan bátorítja, ösztönzi és segíti az Európát elárasztó újkori népvándorlási folyamatot".

Jelezte: a szocializmus és a kommunizmus áldozatainak számát világszinten százmillióra becsülik.

Szólt arról, hogy amíg a nácizmus bűneinek megvolt a maguk nürnbergi pere, és azokat bűnöket nem lehet relativizálni, addig a kommunizmus bűneinek elmaradt a nemzetközi számonkérése, és a kommunista bűnök napjainkban is mentegethetők és relativizálhatók.

A zempléni városról megemlékezve azt mondta Kövér László: a történelem során pusztította és fosztogatta Sátoraljaújhely népét tatár, török és labanc hódító, mindegyik az emberek javait és munkájuk eredményeit akarta elsajátítani, de egyik sem akarta kisajátítani az emberek tudatát, nem akartak számukra új azonosságtudatot fabrikálni, nem akartak úgynevezett új embert faragni belőlük.

A közelmúltról és a jelenről szólva úgy vélekedett: a magyarországi kommunisták és mai politikai utódaik, valamint a magyarországi liberálisok részére a valódi közösségek a legveszélyesebbek.„Ők csak a tömegeket és az egyéneket kedvelik, akiket minden eszközzel le akarnak szoktatni a közösségben való gondolkodás készségéről és képességéről (...), minél szervesebbek és minél öntudatosabbak ezek a közösségek, annál inkább felszámolandó veszélyforrások a kommunista vagy liberális hatalomgyakorlásnak - tette hozzá, megjegyezve: ez a magyarázata annak, hogy Magyarországon a kommunisták vagy a liberálisok hatalomgyakorlása idején mindig elerőtlenednek a családi közösségek, meginognak a vallási közösségek, és meglazulnak a legnagyobb szerves közösség, a nemzet kötelékei.

A kormány 2010-ben és 2014-ben arra kapott megbízást, hogy döntéseik eredményeképpen Európa az európai embereké, benne Magyarország pedig a magyar embereké maradjon, hogy olyan magyar államot építsünk, amely nem a külföldi érdekeket képviseli a magyarok között, hanem a magyar érdekeket külföldön; hogy olyan gazdaságot teremtsünk, amely nem mások által nyújtott uzsorahiteleken, hanem a magyarok értékteremtő munkáján alapul; hogy megerősítsük a magyarok önbizalmát és hitét, megerősítsük a magyar családokat és a nemzeti összetartozás érzését - mondta.

Kövér a város római katolikus templomában részt vett azon az ökumenikus imán, amelyen szintén megemlékeztek a kommunista diktatúra áldozatairól. Itt virágot helyezett el Mindszenty József bíboros, hercegprímás emlékképénél, majd az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium aulájában megkoszorúzta Józsa György sátoraljaújhelyi mártír emléktábláját.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.